Dolar

32,5232

Euro

34,8421

Altın

2.487,33

Bist

9.555,47

20. Yüzyıldan bir kesit: Barbarları Beklerken

Venedik Film Festivali'nde yarışan Barbarları Beklerken, Nobel Ödüllü yazar John Maxwell Coetzee'nin aynı isimli kitabından sinemaya uyarlandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-09 15:15:24

20. Yüzyıldan bir kesit: Barbarları Beklerken

Ciro Guerra'nın yönetmen koltuğunda oturduğu yapımda; başrollerde Oscar'lı oyuncu Mark Rylance, Johnny Depp ve en son Christopher Nolan'ın "Tenet" filminde rol alan Robert Pattinson'un yer aldığı "Barbarları Beklerken" izleyici ile buluştu.

Pulitzer ödüllü Güney Afrikalı yazar J. M. Coetzee'nin Türkçeye Barbarları Beklerken adıyla çevrilen romanından uyarlanan Waiting for the Barbarians, 20. yüzyılın başlarında bir hudut bölgesinde geçiyor. Bölgenin yerel idaresinden sorumlu olan sulh hâkimi (Mark Rylance), yerel halk arasında çıkan küçük sorunları çözerek ve ele geçirdikleri bu bölgedeki eski medeniyetlerin kalıntılarını inceleyerek geçiriyor. Bir gün imparatorluk tarafından denetim için gönderilen polis amiri Albay Joll (Johnny Depp) gelene kadar… Zira Albay Joll'un gelişi, akılları zorlayan bir “barbar tehdidi” hayatlarına girdiğine işaret sayılıyor.

Filmden fragmanlar;

https://www.youtube.com/watch?v=ZTtOuxgc9BQ

Haber Ara