Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

2 milyon Müslüman hacılığa adım attı

Kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 2 milyon Müslüman'ın hacı olduğu bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 11:25:11

2 milyon Müslüman hacılığa adım attı

Ajansların haberine göre; Hacı adayları, dün gerçekleştirilen Arafat Vakfesi'nin ardından akşam saatlerinde Müzdelife'ye geçerek burada da vakfe duasını yaptı daha sonra şeytana atılmak üzere taş topladı. 

Cemerat'taki şeytan taşlama alanına gece yarısından itibaren giden Müslümanlar, büyük şeytan olarak ifade edilen ‘Akabe cemresi'ne yedi taş attı. Daha sonra Kabe'ye ulaşarak ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştiren Müslümanlar, tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı.

‘Taş, baş, tıraş' şeklinde ifade edilen şeytan taşlama, kurban kesme ve tıraş olma görevlerini tamamlayan kutsal topraklardaki Müslümanlar, İslam'ın beş şartından birini yerine getirmenin coşkusunu yaşadı. Kurban Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu da yaşayan hacıların büyük bir kısmı sabah namazını Kabe'de eda etti.

KURBAN KESİMLERİ İSLAM BANKASI TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaklaşık 70 bin Türk hacı adayının vekalet yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığına verdiği kurban kesim görevi, İslam Bankası tarafından gerçekleştirildi. Bayram sabahı kestirilen kurbanların etleri, ihtiyaç sahibi ülkelere gönderilecek. ‘Kurban kesiminin yapıldığı' haberini alan hacı adayları, tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı. 

Arafat'tan inen bazı hacı adayları, ihramda iken Kabe'yi tavaf yaptı. Bazıları da hacı olup ihramdan çıktıktan sonra tavaf yapmayı tercih ediyor. Hacılar, Merve ile Safa dağları arasında 7 kez say yapıyor. Hacıların tamamının Mekke'de olması nedeniyle Kabe'de yoğunluk yaşanıyor.

DÖNÜŞLER 27 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Hac görevini yerine getirenlerin Türkiye'ye dönüşleri 27 Eylül'de başlayacak. Son kafile 19 Ekim'de Türkiye'de olacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara