Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

2. dönem üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversite öğrencilerinin ikinci dönem yüz yüze eğitime geçmesine ilişkin yaptıkları çağrı karşısında sessiz kalmayan Prof. Dr. Yekta Saraç, önemli açıklamalarda bulundu. Peki ama ikinci dönem okullar açılacak mı? Üniversite öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacak mı, ne zaman başlayacak? İşte merak edilen üniversitelerin açılma tarihi...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-28 14:16:49

2. dönem üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversite öğrencilerinin özgün yüz yüze eğitim konusundaki çağrılarına kulak verdiklerini fakat diğer ülkelerde yapılan eğitimlerin ardından artan vaka sayılarının çok olduğunu belirtti. Dolayısıyla bu durumları göz önünde bulundurduklarını belirten Saraç, yüz yüze eğitim konusunda henüz kesinlik belirtemese de, Sağlık Bakanlığı talimatlarına göre hareket ettiklerini de söylemiş oldu.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerin ikinci dönem açılmasına ilişkin Saraç; "Biz Sağlık Bakanlığının görüşlerini ikinci dönem için ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz." açıklamasında bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Hürriyet Yazarı Nuran Çakmakçı'ya yaptığı açıklamada; "Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde erken normale dönüşte artan vakalar üzerine hızla yeniden online'a geçtiklerini, yükseköğretimde örnek gösterilen bu ülkelerin net bir tavır koyamamalarının öğrenciler açısından ne denli yıpratıcı olduğunu, kamu sağlığı açısından da ne denli tehdit oluşturduğunu gördük." dedi.

Haber Ara