Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

2 Dolar için 5 yıl hapis yattı

ABD'de hırsızlık yaptığı için kendisini tutuklayan polise saldıran Aitababdel Salem, varlığından habersiz olduğu 2 dolar (Yaklaşık 6 lira) kefaleti ödemeyince 5 ay hapis yattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 15:03:09

2 Dolar için 5 yıl hapis yattı

New York'da bir giyim mağazasında mont çalarken yakalanan 41 Yaşındaki Aitabdel Salam, kendisini tutuklayan polise de saldırmış ve 25 bin dolar kefalet talebiyle tutuklanmıştı.

NTV'nin haberine göre; Cezayir asıllı Salem'in hakkında bir iddianame hazırlanamadığı için 1 haftalık tutukluluğunun ardından serbest bırakılmasına karar verildi. 

Ancak Salem'in şanslı gibi gözüken bu hikayesi bir anda tersine döndü. 

ABD'li yargıçlar, bazen suçlunun kefaleti yeterli olduğuna ya da suçlunun başka bir sebepten serbest bırakılmamasına kanaat getirdiğinde birkaç dolarlık kefalet uyguluyor.

Yargıçların sadece 2 dolar kefalet belirlediği Salem, bu miktarı ödeyebilecek durumda olmasına rağmen haberi olmadığı için 5 ay daha hapis yattı. 

Bu konuda bir önceki avukatı Stephen Pokart'ı suçlayan Salem, kendisine duruşmayla ilgili bilgi verilmediğini söyledi, bu yüzden kefaleti ödeyemediğini ifade etti.

Salem'in yeni avukatı Theodore Goldberg, müvekkilinin bilmediği bir cezayı ödeyemeyeceğini , bir sonraki duruşma tarihiyle ilgili bilgi sahibi olmak için sisteme güvenme hakkının da olduğunu söyledi.

13 Mayıs 2015'teki Duruşmayı kaçıran ve kefaleti 30 bin dolara yükseltilen Salem, bir bankamatiği kurcalamakla da suçlanıyor. 

Haber Ara