Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

2,5 milyon yıllık fosiller sergileniyor

Burdur'un Kemer ilçesindeki kazılarda bulunan, 2,5 milyon yıllık fosiller, Doğa Tarihi Müzesi'nde sergileniyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 14:39:38

2,5 milyon yıllık fosiller sergileniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Mart'taki Burdur programı kapsamında toplu açılış töreniyle açılışını gerçekleştirdiği müzenin tanıtımı amacıyla program düzenlendi.

Elmacık köyündeki kazıların bilimsel danışmanlığını yapan Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Alpagut kazılarda güney fili fosillerinin ön plana çıktığını kaydetti.

Bu canlıların Anadolu üzerinden dünyaya yayıldıklarını anlatan Alpagut, "Güney filleri Burdur'da evrim geçirdiler. O zaman bol su kütlelerinin olduğu bu ortamın canlılarıydılar. Boynuzgiller, gergedangiller, atgiller ile geyikgiller de vardı. Biz şimdilik sınırlı olan bu ailelerle ilgili yayınlarımıza başladık. İleriye çok umutla bakıyoruz. Bu yıl ekim ayında kazılarımız muhtemelen devam edecek. Geri kalan fosilleri toparlayarak müzeye kazandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Müzede çeşitli hayvan prototipleri, çocuklar için doğa tarihiyle ilgili bölüm, fillerin gösterildiği animasyon gösterimi de yer alıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara