Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

2,5 aydır kayıp Suudi Veliaht Prensi Selman dün ortaya çıktı

Babası Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile arası açılan ve 2,5 aya yakın bir zamandır ortalarda gözükmeyen Veliaht Prens Muhammed bin Selman, dün ortaya çıktı. Veliaht Prens Selman, başkent Riyad’ta bulunan Kral Abdülaziz Askeri Akademisi’ni bitiren öğrencilerin diploma törenine katıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-03 15:53:49

2,5 aydır kayıp Suudi Veliaht Prensi Selman dün ortaya çıktı

boyuk

Mısır ziyareti sırasında babası Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud ile arasındaki çatlağın basına yansımasından sonra 2,5 aydır kamuoyunun önüne çıkmayan Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, dün ortaya çıktı.

ASKERİ AKADEMİYİ BİTİREN
ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET
TÖRENİNE KATILDI

Veliaht Prens Selman, başkent Riyad'da bulunan Kral Abdülaziz Askeri Akademisi'ni bitiren öğrencilerin diploma törenine katıldı.

Törende önce Kur'an ayetlerinin okunmasıyla başladı.
Kral Abdülaziz Askeri Akademi Komutanı Orgeneral Walid Al Dhahri törende yaptığı konuşmada, okuldan mezun olanlar öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek, eğitimini tamamlayan öğrencilerin ülkenin selameti ve geleceği için yararlı görevlerde bulunacaklarını belirtti.

PRENS SELMAN, BAŞARILI
ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Konuşmaların bitiminde askeri geçit töreni başladı. Kolej bayrağı yeni mezunlara devredildikten, yemin merasimi gerçekleştirildi. Yemen merasiminden sonra başarılı olan öğrenciler Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından ödüllendirildiği bildirildi.

PRENS SELMAN'DAN
2.5 AYDIR HABER ALINAMIYORDU

Baba-oğul arasında patlak veren krizin basına yansımasından sonra Veliaht Prens Selman'dan 2.5 aydır haber alınamıyordu.
Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, 3 Asya ülkesi olan Pakistan, Hindistan ve Çin'e 18-22 Şubat tarihleri arasında yaptığı ziyaretten sonra, bir daha kamuoyunda görülmemişti.
Yabancı lider ve heyetlerin Riyad'a ziyaret ettiği toplantılarda gözükmeyen Prens Selman'ın, babası Kral Selman arasındaki krizin sürdüğü söyleniyordu.

Saray kaynakları ise Kral Selman'ın İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra Suudi rejimine yönelik suçlamaları ve baskıları azaltmak için oğlunu kamuoyunun önüne çıkmasını yasakladığı ileri sürülürken; bazı kaynaklar ise Veliaht Prens'in Kral'a danışmadan aldığı kararların büyük tepki çektiği öne sürülmüştü. Bu kararların başında ABD ve İsrail ile olan yakınlık, Katar'ı izole etme, Yemen'e savaş açmak ve ülkede halkın tepkisine rağmen bazı reformları hayata geçirmek geliyor. Ayrıca Veliaht Prens'in Kabe'nin üstüne çıkması da büyük tepki çekmişti.

 

Haber Ara