Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

'19 Mayıs' Funda Arar konseriyle kutlandı

Başkentte '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı', ünlü sanatçı Funda Arar'ın açık hava konseriyle kutlandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-19 22:25:02

'19 Mayıs' Funda Arar konseriyle kutlandı
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı", Başkentte ünlü sanatçı Funda Arar'ın verdiği açık hava konseriyle kutlandı.

Çankaya Belediyesince Anıtkabir çevresindeki Anıtpark'ta düzenlenen ücretsiz konsere vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Konser öncesi sahneye çıkan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

19 Mayıs 1919'un bağımsızlık savaşının ilk adımı olduğunu hatırlatan Taşdelen, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da işgale, emperyalizme karşı çıktı. 'Milletin kaderini yine millet belirleyecektir. Ya istiklal ya ölüm' dedi ve Samsun'a çıktı. Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkarken tek bir şeye inanıyor ve güveniyordu, o da Türk milletiydi." ifadelerini kullandı.

Hangi koşulda olursa olsun Atatürk'ün izinden gitmeye ve cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Taşdelen, "Bizler hangi koşulda olursa olsun ülkemizin birliğine, beraberliğine, üniter yapısına, Misak-ı Milli'ye, Lozan'a sahip çıkacağız." dedi.

Taşdelen, ülkenin yurttaşlığını, bağımsızlığını anlayamayanların Atatürk'e yönelik saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Onurlu, vicdanlı, namuslu bu ülkede özgürce, bağımsız bir şekilde nefes alan bir insan, bu ülkeyi kurtaran, bağımsızlığını kazandıran, cumhuriyeti, yurttaşlığı getiren Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatabilir mi? Böyle bir gaflet olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Atatürk'e sevgisini hiçbir zaman yitirmeyeceğini vurgulayan Taşdelen, "Hiçbir zaman, hangi terör örgütünden, hangi güçten gelirse gelsin cumhuriyetimizi yıktırmayacağız, ülkemizi böldürmeyeceğiz." diye konuştu.

"Bana oy versin vermesin, 1 milyon Çankayalının tümünün belediye başkanıyım, herkesi kucaklıyorum" diyen Taşdelen, halka hizmet etmekten onur duyduğunu belirtti.

Taşdelen'in konuşmasının ardından Funda Arar, coşkulu kalabalığın alkışları eşliğinde sahneye çıktı.

Arar, söylediği ilk şarkının ardından, konsere katılanlara teşekkür ederek, alandakilerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Arar'ın, konserde, "İzmir Marşı"nı seslendirdiği sırada havai fişek gösterisi de yapıldı. Vatandaşlar konseri ellerinde Türk bayraklarıyla izledi.

Haber Ara