Dolar

32,5657

Euro

34,9923

Altın

2.432,02

Bist

9.770,27

18 rejim askeri esir alınmıştı! Esed harekete geçti

TSK ile hareket eden Suriye Milli Ordusu'nun Esed rejimine bağlı 18 kişiyi ele geçirmesinin ardından Beşşar Esed harekete geçti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-30 17:03:19

18 rejim askeri esir alınmıştı! Esed harekete geçti

Milli Savunma Bakanlığı'nın dün gece saatlerinde, Rasulayn'ın güneydoğusunda 18 rejim unsurunun ele geçirildiğini açıklamasının ardından Beşşar Esed rejiminden bir hamle geldi.

Esed rejimi, terör örgütü YPG'nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçlerine “Türkiye'nin saldırısına karşı koymak üzere Suriye ordusuna katılın” çağrısı yaptı.

Esed rejimi tarafından yapılan açıklamada, "Bir ortak düşmana karşı savaşıyoruz. Arap ve Kürtler birlik içindeki sevgili Suriye'nin her bir karış toprağını geri almak üzere, SDF üyelerini ve birliklerini nizami orduya katılmaya çağırıyoruz" denildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURMUŞTU

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Rasulayn'ın güneydoğusunda arama/tarama/keşif/emniyet faaliyeti sırasında Rejim unsuru olduğunu iddia eden 18 kişi sağ olarak ele geçirilmiştir. Konu incelenmekte olup, aynı zamanda Rusya Federasyonu makamları ile koordine edilmektedir" denilmişti.

Haber Ara