Dolar

32,5829

Euro

34,8511

Altın

2.497,83

Bist

9.670,83

18 Mart Zaferi 'Hilalin Gölgesinde Saklı Abidedeler' temasıyla kutlanacak

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı (ÇATAB)18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünün sloganını “Hilalin Gölgesinde Saklı Abideler” olarak belirledi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 11:00:41

18 Mart Zaferi 'Hilalin Gölgesinde Saklı Abidedeler' temasıyla kutlanacak

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı (ÇATAB) öncülüğünde gerçekleştirilecek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümünü bu yıl, “Hilalin Gölgesinde Saklı Abideler” sloganı ile gerçekleştirilecek. “Hilalin Gölgesinde Saklı Abiler” kampanyası; Çanakkale'deki Abide Şehitliği'nin, nice abidelerle dolu ülkemizi temsil ettiği inancıyla, tüm kahramanlarımızı tek bir slogan etrafında buluşturuyor.

Çanakkale ruhunun toplumu oluşturan büyük, küçük, genç, yaşlı tüm bireylerinin özverisi ile kazanıldığı düşüncesinden yola çıkarak, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı (ÇATAB)18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümünün sloganını “Hilalin Gölgesinde Saklı Abideler” olarak belirledi.

Milli birlik ve beraberliğimizi taçlandıran 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında herkesi aynı gurur ve bütünlük hissiyle bir araya getirmek amacıyla, 2018 yılından bu yana belirlenen bir tema üzerinden konsept zafer kutlama programları düzenleyen ÇATAB aynı zamanda, tüm içerik ve konseptle üretimleri 18martetkinlikleri.com web sitesinde kamuoyuna taşıyor. 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, milli birlik ve beraberliğimizi taçlandıran 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında vatandaşlarımızı aynı gurur ve bütünlük hissiyle bir araya getirmek amacıyla, 2017 yılından bu yana belirlenen bir tema üzerinden konsept zafer kutlama programları düzenlediklerini söyledi.  Kaşdemir, şöyle devam etti.

"Çanakkale Zaferi kutlamaları, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir tema üzerinden oluştu. Bu tema sayesinde şanlı zaferimizi tüm Türkiye'de aynı dili kullanarak kutlamayı hedefliyoruz. Çanakkale, bu milletin dirildiği, kendine geldiği, küllerinden yeniden doğduğu bir yer. Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyet'in önsözünün yazıldığı bir yer. Çanakkale Savaşında da Kurtuluş Savaşında da bir hilal uğruna mücadele veren kahramanlık gösteren herkesi “Hilalin Gölgesinde Saklı Abideler” diyerek daha çok duyurmayı amaçladık.”

Haber Ara