Dolar

32,4986

Euro

34,5747

Altın

2.491,88

Bist

9.548,09

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

BBP Genel Başkanı Destici:- 'Çanakkale'deki destansı mücadelenin en büyük motivasyonu, inanç, vatan aşkı ve özgürlük tutkusu, bugün başta Afrin olmak üzere diğer cephelerde kahraman Mehmetçik tarafından tıpkı ataları gibi tüm dünyaya sergilenmektedir. Dün Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyal projelere karşı yine yiğitçe direnec

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-17 12:37:54

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Çanakkale'deki destansı mücadelenin en büyük motivasyonu, inanç, vatan aşkı ve özgürlük tutkusu, bugün başta Afrin olmak üzere diğer cephelerde kahraman Mehmetçik tarafından tıpkı ataları gibi tüm dünyaya sergilenmektedir. Dün Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyal projelere karşı yine yiğitçe direneceğiz." ifadelerini kullandı.

Destici, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, hem karada hem denizde gerçekleşen ve bu nedenle "Çanakkale Savaşları" olarak adlandırılan zaferi, savaş tarihçilerinin, insan gücünün, hayatının ve cesaretinin en etkili olduğu "son savaş" olarak nitelediğini belirtti.

"Böyle ayrıcalıklı bir tanımla nitelenen atalarımızın yazdığı destanın", bugün Türk ordusu tarafından Suriye'de ve terörle mücadelenin her türünde aynı ruh ve inançla yazılmaya devam ettiğine dikkati çeken Destici, Çanakkale Zaferi'nin dünyada benzeri olmayan bir zafer olduğunu ve bu zaferin üzerinden bir asır geçse de aynı ruh, aynı amaç ve aynı istikametin miras olarak nesilden nesile taşındığını vurguladı.

Yüzyılın kaderini değiştiren bu zaferin, senede bir gün yüksek yoğunlukta hatırlanan ve anılan, hamasi savaş hikayelerden ibaret bir zafer olmadığını ifade eden Mustafa Destici, şunları kaydetti:

"Umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğun üstesinden gelinebileceğinin tüm dünyaya ispat edildiği bir zaferdir. Bu yüzden Çanakkale Zaferi aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın fitilini de ateşleyen kutlu bir mücadeledir. İşte, bu benzersiz zaferin şeref payı, 'Ya istiklal, ya ölüm' yol ayrımına gelindiğinde, 'Gerçekten inanıyorsanız üstünsünüz' ilahi ilkesini kendi üzerilerinde layıkıyla somutlaştırabilen aziz Türk milletinindir. Çanakkale Zaferi, bu topraklar üzerinde çökmekte olan bir devletten 'Yeni bir Türkiye' yeşertenlerin eseridir.

Çanakkale'deki destansı mücadelenin en büyük motivasyonu, inanç, vatan aşkı ve özgürlük tutkusu, bugün başta Afrin olmak üzere diğer cephelerde kahraman Mehmetçik tarafından tıpkı ataları gibi tüm dünyaya sergilenmektedir. Dün Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyal projelere karşı yine yiğitçe direneceğiz. Milli birlik ve beraberliğimize zarar vermeye çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Üniter devlet yapımıza saldıranlar, Anadolu'da Türk'ün varlığını yadırgayanlar ve savaş açanlar, tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi hürmet ve rahmetle yad ediyor, şükranlarımı sunuyorum."




Haber Ara