Dolar

32,4958

Euro

34,7993

Altın

2.489,96

Bist

9.557,35

17 Şubat reyting sonuçları açıklandı? Reyting listesinde zirve kimin oldu? Reyting sonuçlarında Survivor'a büyük şok

17 Şubat Pazartesi reyting sonuçları televizyon izleyicileri tarafından merak konusu oldu. 17 şubat'ta ekrana gelen yapımların reyting sonuçları açıklandı. Total, AB ve 20+ABC1 17 Şubat reyting sonuçlarında Surivor kaçıncı oldu? 17 Şubat reyting ölçümünde zirveye yerleşen program hangisi oldu.  17 Şubat reyting sonuçları Total ve AB reyting sıralamasında zirveyi Sefirin Kızı aldı. Survior ise reyting sonuçlarında 5. sırada kendisine yer buldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-18 10:02:58

17 Şubat reyting sonuçları açıklandı? Reyting listesinde zirve kimin oldu? Reyting sonuçlarında Survivor'a büyük şok

17 Şubat Pazartesi reyting sonuçları televizyon izleyicileri tarafından merak ediliyor. 17 Şubat 2020 tarihinde televizyonlarda yayınlanan programların izlenme reyting sonuçları açıklandı. Açıklanan reyting sonuçlarına göre 17 Şubat Pazartesi günü hangi program zirveye adını yazdırdı? Total reytingler ve AB reytingleri nasıldı? İşte 17 Şubat Pazartesi 2020 reyting sonuçları belli oldu. 

17 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan programların reyting sonuçları açıklandı mı?

Show Tv ekranlarında Çukur, Star Tv ekranında Sefirin Kızı, Kanal D ekranlarında Zalim İstanbul gibi dizilerin olması reyting mücadelesini zirve yaptırdı. 

Peki 17 Şubat 2020 tarihinin reyting sonuçlarına göre hangi program zirveye adını yazdırdı? Hangi dizi ne kadar izlendi?

17 Şubat 2020 reyting sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak...

REYTİNG SONUÇLARI 17 ŞUBAT PAZARTESİ

17 Şubat  reyting sonuçları açıklandı. Total ve AB reytin sıralamasında zirveyi Sefirin Kızı aldı. İkinci ise Show Tv yapımı Çukur dizisi oldu. Reyting sıralamasında üçüncü ise Fatih Portakal ile Fox Ana Haber oldu. İşte 17 Şubat Pazartesi reyting sıralaması...

TOTAL REYTİNG SONUÇLARINA GÖRE 10 PROGRAM

1 SEFIRIN KIZI STAR

2 CUKUR SHOW

3 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX

4 YASAK ELMA FOX

5 SURVIVOR TV8

6 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV

7 SEFIRIN KIZI (ÖZET) STAR

8 ESRA EROL'DA ATV

9 YASAK ELMA (ÖZET) FOX

10 SHOW ANA HABER SHOW

AB REYTİNG SONUÇLARINA GÖRE İLK 10 PROGRAM

1 SEFIRIN KIZI STAR

2 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX

3 YASAK ELMA FOX

4 CUKUR SHOW

5 SURVIVOR TV8

6 SEFIRIN KIZI (ÖZET) STAR

7 YASAK ELMA (ÖZET) FOX

8 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV

9 SURVIVOR (ÖZET) TV8

10 SHOW ANA HABER SHOW

 

reytin  (4)

REYTİNG NEDİR?

Reyting televizyon kanallarının izlenme oranlarına verilen addır. Tabii bu kadar kısaca anlatıp geçmeyeceğiz. Gelişen teknoloji ile birlikte televizyon yıllardır evlerimizin özel ürünlerinden. Bazı günler vaktimizin çoğunu televizyon başında geçiriyoruz. Televizyon'da dizi, film, maç, program, yarışma vb. birçok program izleme şansımız var. Bunlarla birlikte daha birçok tarzda yayın televizyondan izlenebilir. Bu severek izlediğimiz yapımların yapımcılar ve patronlar tarafından yapılma sebebi reklam alarak para kazanmaktır. Bunun için de reyting almak gerekir. Canlı TV olarak reyting nedir sorusuna örnekle cevap verelim.

TRT 1'deki Diriliş Ertuğrul dizisinin izlenme payının yüzdesi dizinin reytingini belirler. Peki, bu nasıl yapılır? Diriliş'in yayınlandığı zaman dilimindeki her dakika için ortalama bir seyirci yüzdesi çıkartılır ve bu yüzde Diriliş'in reytingi olarak kabul edilir. Yani Diriliş'i o saat diliminde kaç kişi izlemiş reyting ölçümü ile belirlenir.

reytin  (1)

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR?

Reyting sonuçları ülkemizin tamamını ilgilendirse de sadece 2200 aileden alınan sonuçlarla belirlenir. Bu kadar az denekle yapılan ölçme işlemi sonucunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı tartışılsa da başka bir yöntem şu an için yoktur. Peoplemeter adı verilen bir aletin belirlenen evlere yerleştirildikten sonra ölçümler yapılır. Etik olarak yapımcıların ve televizyon yöneticilerinin nerede olduğunu bilmediği bu Peoplemeterlar 24 saat boyunca en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyar.

Peoplemeterlar maddi ve sosyal durumlarına göre evlere dağıtılır. Böylece A-B, C1, C2, ve D-E grupları oluşturulur. Bu gruplar ailedeki en etkin kişinin eğitimi ve mesleğine göre belirlenir. AB grubu mesleki ve maddi olarak yüksek grup olarak kabul edilir. Ülkemizde AB grubu izleyici kitlesi olarak sadece 5 milyon kişi olduğu kabul edilir. Diğer gruplarda TOTAL seyirci kitlesini oluşturur. Bunlar yaş gruplarına göre de sınıflandırılır ve ölçüm başlar.

Bu şekilde reyting ölçümü ile hangi programın hangi sosyal kitleye ulaştığını ya da hangi yaş aralıklarına hitap ettiği de belirlenir. Bütün bunlar reklamın değerini belirler. Reklam verecek firmalar ilk olarak dizinin hangi reyting grubuna hitap ettiğine bakarlar ve ona göre reklamlarını çıkmaya başlarlar. Burada tabii ki dizinin izlenme oranının yüksek olmasını da isterler. Yüksek reyting de yüksek reklam ücreti demektir.

Reytingi az olan dizilerin doğal olarak reklam geliri de az olur. Şunu belirtmeden geçmeyelim her kanal saatte 12 dakika reklam yayınlar. Az reyting alan dizi de 12 dakika reklam yayınlar ama reytingi düşük olacağı için saniye ücreti de düşük olacaktır. Dizinin geleceği için reklamın önemli olduğunu biliyoruz. Az izlenme az para doğurur. Reyting alamayan diziler Sponsor da bulamaz. Bu tür reyting alamayan diziler birkaç bölümde final yaparlar.

reytin  (3)

SURVİVOR SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Survivor 2020 bu akşam başlıyor. Son yılların en zorlu Survivor'ına şahit olacağımız bu sene Ünlüler ile Gönüllüler, adanın zor şartları ve açlık ile mücadele edecek. Survivor 2020, bu akşam saat 20.00'da TV8 ekranlarında olacak.

SURVİVOR HANGİ GÜNLER YAYINLANACAK?

Acun Ilıcalı, TV8 ekranında bugün yayınlanan Survivor Panorama programında yarışmanın hangi günler, haftada kaç gün ekranda olacağını açıkladı. Survivor 2020, haftanın beş günü ekran gelecek. Survivor 2020 yarışması, TV8'de Pazartesi, Salı, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yayınlanacak.

SURVİVOR 2020 FİNALİ NE ZAMAN OLACAK?

Acun Ilıcalı, Survivor Panorama'da final ne zaman sorusuna da cevap verdi. Kesin olarak bir tarih vermese de tahmini olarak Surivor 2020 finali Temmuz 1 veya 2'sinde olacak. Geçen sene olduğu gibi Survivor finali yine Bodrum'da yapılabilir.

SURVİVOR 2020 YARIŞMACILARI KİMLER?

Survivor 2020 ünlüler kadrosu

Barış Murat Yağcı

Mert Öcal

Şaziye İvegin Üner

Uğur Pektaş

Sercan Yıldırım

Derya Can Göçen

Parviz Abdullayev

Aycan Yanaç

Elif Yıldırım Gören

Tuğba Melis Türk

Ersin Korkut

Survivor 2020 gönüllüler yarışmacıları

Yasin Obuz

Cemal Can Canseven

Ceyhun Uzun

Evrim Keklik

Fatma Günaydın

Makbule Günaydın

Meryem Kasap

Nisa Bölükbaşı

Sadık Ardahan Uzkanbaş

Tayfun Erdoğan

Burak Yurdugör

Haber Ara