Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

17 Aralık savcılarına müebbet istemi

Eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 15:03:09

17 Aralık savcılarına müebbet istemi

AA'nın haberine göre; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapmasına ilişkin, eski savcılar Zekeriya Öz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıla kadar hapis, Celal Kara hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 62 yıla kadar hapis ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 38 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

“Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarının da aralarında bulunduğu 12 suçlama yöneltilen Zekeriya Öz için ağırlaştırılmış müebbet ile birlikte 27 yıl 6 aydan 72 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Öz, diğer şüpheliler Kara ve Yüzgeç'in işlediği suçları azmettirmekle de suçlanıyor.

SINIR KAPISINDAN GEÇTİLER

Artvin Valisi Kemal Cirit, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz'ün dün sabah saat 03.46, Celal Kara'nın da 04.19'da Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a çıkış yaptığını söyledi. 

Cirit,  yaptığı açıklamada, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinin de haklarında tutuklanma amaçlı yakalama kararı çıkardığı eski savcılardan Öz ve Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıktıklarını ifade etti.

Vali Cirit, konuyla ilgili araştırmaların sürdüğünü de ifade etti.

İDDİANAMEDE ERDOĞAN, MÜŞTEKİ OLARAK YER ALDI

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Beşir Atalay, Bülent Arınç, Ali Babacan, Taner Yıldız, Sadullah Ergin, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, Fatma Şahin, Egemen Bağış, Nihat Ergün, Erdoğan Bayraktar, Mehmet Zafer Çağlayan, Suat Kılıç, İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, Ömer Dinçer, Muammer Güler, Haydar Keskin, Barış Güler, Süleyman Aslan, İbrahim Bilgehan Taşdelen, Uğur Horata, Ahmet Özköse, Fatih Aysan, Müşir Deliduman ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu müşteki olarak yer aldı.

Şüpheliler Öz, Kara ve Yüzgeç hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 18 Ağustos 2015'te tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartıldığı ve şüphelilerin yakalanamadığı belirtilen iddianamede, ''Gündüz'', ''Korkut'', ''Ayçiçeği'', ''Fatih'' ve ''Yavuz'' isimli gizli tanıkların beyanları ile aralarında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın da bulunduğu 9 kişinin tanık ifadeleri bulunuyor.

İddianame, değerlendirme için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Haber Ara