Dolar

32,5193

Euro

34,7328

Altın

2.488,83

Bist

9.524,59

17 Ağustos'ta ölenler anıldı

Büyük 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşamını yitirenler için saat 03.02'de anma törenleri düzenlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 09:10:18

17 Ağustos'ta ölenler anıldı

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 03.02'de saygı duruşuyla anıldı.

Depremin 16. yılı dolayısıyla Kavaklı sahilindeki Deprem Anıtı'nın önünde düzenlenen törende felaketin meydana geldiği 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu. Yaşamını yitirenler anısına anıta çelenk bırakıldı, denize güller atıldı ve dua edildi.

 


 
 

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaklaşık 6 bin kişinin Gölcük'te "şehit" olduğunu dile getirerek, o dönemde depreme hazırlıksız olunduğu için ağır bedeller ödendiğini anımsattı.

Depremzede Fatma Balaban da acıların insanların yüreklerinde hâlâ taze olduğunu ifade ederek, benzerlerinin yeniden yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Yalova'da da Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için 03.02'de anma töreni düzenlendi.

Depremin 16. yılı dolayısıyla kent sakinleri, akşam saatlerinden itibaren felakette yıkılan binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı'na akın etti.

Afette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bırakan vatandaşlar, anıtın içindeki fotoğraf sergisini de gezdi.

Sakarya'daki tören İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nce (SİMDER) Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi. 

Depremde evlerinin üzerine bitişikteki binanın yıkılması sonucu 12 yaşındaki kızı Tuğba'yı kaybeden Firdevs Akgül, acılarının hâlâ taze olduğunu söyledi.

Kızlarını sanki dün kaybetmiş gibi aynı acıyı yaşadıklarını anlatan Akgül, "O kadar çok duygulanmayabilirdim ama sergideki bir fotoğrafta bizim evimiz var. Beş katlı apartman üzerimize yıkılmış vaziyette. O an 'Yerin dibine doğru gidiyoruz' gibi zannettim. Eşimle konuşuyoruz ama kalkamıyoruz. O kadar şiddetliydi" şeklinde konuştu.

Akgül, yıkılan binayı yapan müteahhit ve mühendislere karşı dava açtıklarını, suçlu bulunarak tazminata mahkûm edildiklerini ancak ödeme yapmamak için bütün mal varlıklarını kaçırdıklarını ileri sürerek, "Bu dünyada her şeyi kaçırabilirsiniz ama bir gün evladınızın ayağına taş değerse beni anlarsınız" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara