Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

15 Temmuz'un zararı FETÖ'cülerden alınacak

Darbe girişiminde kamunun uğradığı maddi zarar ve Türkiye’nin marka değerindeki düşüşü hesaplamak için çalışma başlatıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-04 07:26:33

15 Temmuz'un zararı FETÖ'cülerden alınacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF), 14 Kasım'da bakanlıklara ve kurumlara önemli bir yazı gönderdi. Yazıda, TMSF'nin Başbakanlık'ın talimatıyla 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yaşanan zararların hesaplanması çalışmaları için koordinasyonla görevlendirildiği vurgulandı. TMSF, bu amaçla tüm bakanlıklar ile kurumlardan, uğradığı maddi zararları delilleriyle birlikte bildirmesini istedi.

KURUMLAR 31 ARALIK'A KADAR BİLDİRECEK

Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, kurumların araştırma sonuçlarını 31 Aralık 2017'ye kadar TMSF'ye iletmeleri istenen yazıda, hain örgüt tarafından milletin önüne konulan faturanın zararın müsebbibi örgütle irtibatlı kişi ya da kuruluşlardan tazmin edilmesinin sadece hukukun değil, vicdani sorumluluğun da gereği olduğu vurgulandı.

Yazıda, “Bunun doğal sonucu olarak örgütün ve militanlarının, devletin içine sızmış militanları üzerinden devletin imkânlarını kullanmak ve milletimizin halisane duygularını istismar etmek suretiyle elde ettikleri servet üzerinden söz konusu zararın karşılanması, hakkaniyetin gereği olarak ortaya çıkmaktadır. FETÖ'yle irtibatlı ya da iltisaklı olan kişi ve kuruluşlardan milletimizin her ferdinin üzerine yüklenen bu ağır maliyetin en azından maddi olarak hesaplanabilen kısmının tazmini yönünde hukuki girişimlerin başlatılmasının isabetli olacağı düşünülmektedir” denildi.

FETÖ'CÜLERDEN HESABI SORULACAK

TMSF tarafından gönderilen yazıda, darbe girişiminin maliyetinin, darbe girişimi gecesi çıkan olaylar sonucu oluşan maddi zarar, darbe girişiminin bozduğu istikrar ortamı nedeniyle ülke ekonomisine sirayet eden zarar, Türkiye'nin marka değeri ile imajının uluslararası arenada bozulması nedeniyle oluşan değer kaybından kaynaklı zarar olarak 3 ana başlıkta hesaplanacağı kaydedildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara