Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

15 Temmuz'un görme engelli gazisi o geceyi anlattı

15 Temmuz darbe girişiminin görme engelli gazisi İlhan Turan, o gece yaşadıklarını anlattı. Engellerini hiçe sayarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne çıkan 37 yaşındaki Turan, 'Birileri Pensilvanya'dan oradan, buradan ülkemizi yöneteceğini, ülkemizi çökerteceğini sandı. Bunu başaramadılar. Allah bunu tersine çevirdi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 15:58:37

15 Temmuz'un görme engelli gazisi o geceyi anlattı
15 Temmuz darbe girişiminin görme engelli gazisi İlhan Turan, o gece yaşadıklarını anlattı. Engellerini hiçe sayarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne çıkan 37 yaşındaki Turan, "Birileri Pensilvanya'dan oradan, buradan ülkemizi yöneteceğini, ülkemizi çökerteceğini sandı. Bunu başaramadılar. Allah bunu tersine çevirdi" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde engellerini hiçe sayarak demokrasi mücadelesi için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giden 37 yaşındaki görme engelli İlhan Turan, bacağından yaralanarak gazi oldu. Telefonuna gelen mesajın ardından hiç düşünmeden hemen yola çıktığını belirten Turan, o gece yaşadıklarını anlattı.

"Başkomutanımız için biz bütün tehlikeyi göze aldık"

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı mücadele etmek için yolun yarısına kadar yaya olarak gittiklerini belirten Turan, "Daha sonra yoldan geçen bir araçla Kavacık köprüsü üzerine geldik. Orada tanklar bizim üzerimize gelirken bütün engelleri aşarak canımızı ortaya koyduk, biz de bu tehlikenin içine girdik. Onlar ne kadar üzerimize gelse de biz geri kaçmadık bu tehlikeyi yendik. Sayın Başbakanımız o akşam dedi ki, 'öleceksek de burada ölelim.' Biz de dedik, Başbakanımız kendi canını ortaya koyduysa, hükümetimiz canını ortaya koyduysa bizden de her türlü engeller, korkular kalkmıştır. Onlar ne yapıyorsa önce ülkemiz için, hükümetimiz için, Başkomutanımız için biz bütün tehlikeyi göze aldık" dedi.

"Kendi belalarıyla başbaşa kaldılar"

Darbe gecesi bacağından ağır şekilde yaralandığını söyleyen İlhan Turan, "Olaylardan birkaç dakika sonra köprünün içine doğru yürürken yanımızdan geçen bir polis aracı beni altına aldı. Ayağım şişmişti, hastaneye gittiğimde doktorlar kırıldığını fark etti. Çift kırık meydana geldi ayağımda. 19 Temmuz'da ciddi ve zorlu bir ameliyat geçirdim. Her şeyimiz doktorlara bağlı. İnşallah böyle şeyler bir daha başımıza gelmez. Birileri Pensilvanya'dan oradan, buradan ülkemizi yöneteceğini, ülkemizi çökerteceğini sandı. Bunu başaramadılar. Allah bunu tersine çevirdi. Bizleri yıkmak isterken kendi cuntalarını patlattılar. Kendi belalarıyla başbaşa kaldılar" ifadelerini kullandı.

Haber Ara