Dolar

32,5991

Euro

34,8085

Altın

2.499,01

Bist

9.448,13

15 Temmuz'u önce Kandil'e anlattılar

FETÖ'nün darbe girişiminden önce Kandil'e bilgi verdiği ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-05 09:39:37

15 Temmuz'u önce Kandil'e anlattılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı FETÖ Çatı İddianamesi'nde, FETÖ'nün PKK ile oluşturduğu ittifak, çok sayıda somut olay, belge ve itiraflarla ortaya konuldu.

İddianamede, FETÖ-PKK işbirliğinin yargı darbesi girişiminin yaşandığı 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren yoğunlaştığına dikkat çekildi.

FETÖ ve PKK'nın ittifakı, 17 Ağustos 2016 tarihinde Van Polisevi'ne bombalı saldırı düzenleyen ve yaralı olarak yakalanan PKK'lı M.O.'nun itiraflarında şu ifadelerle yer aldı:

KARAYILAN EMİRİ TELSİZDEN VERDİ

"15 Temmuz günü darbe olacağı telsizle bize bildirildi. Bu bilgi en üst karargahtan, Murat Karayılan'dan geldi. Bildiride askerlere yönelik saldırıların, eylemlerin durdurulması, bunun yerine polise ve özel harekata yönelik saldırılar düzenlenmesi emredildi. 16 Temmuz sabahı ise darbenin işlevsiz olduğu, püskürtüldüğü ortaya çıktı. Karayılan'dan ‘askere yönelik eylemlere geri dönülmesi' emri verildi.”

SANDIKTA İTTİFAK KURDULAR

FETÖ Çatı İddianamesi'nde, işbirliğinin seçim sandıklarına kadar yansımasına da yer verildi.

Savcılığın somut delillere dayandırdığı tespitler özetle şöyle: “FETÖ, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekili Seçimlerinde PKK ile irtibat kurmuştur. Bunun kanıtı FETÖ'cü polis, hakim, savcı ve askerlerin oy kullandığı sandıktan bu partiye çıkan oyların oranıdır. PKK bunların karşılığında, bölgedeki FETÖ'ye bağlı okul, yurt, şirket, dershane gibi yerlere dokunmamıştır.”

 

 

Haber Ara