Dolar

32,4858

Euro

34,9577

Altın

2.439,03

Bist

9.716,77

15 Temmuz şehidinin ailesinden Gülen için suç duyurusu

15 Temmuz şehitlerinden polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın ailesinin, Fetullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulunduüu bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-18 17:08:30

15 Temmuz şehidinin ailesinden Gülen için suç duyurusu

Darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit edilen polis memuru 26 yaşındaki Muhammet Oğuz Kılınç'ın Antalya'daki ailesi, Fetullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz şehidinin babası Zeki Kılınç ile şehidin annesi Meltem Kılınç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Diğer şehit ve gazi yakınlarına da kendileri gibi suç duyurusunda bulunma çağrısında bulunan Zeki Kılınç, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra '15 Temmuz Şehitleri Gaziler ve Terör Mağdurları' adıyla bir dernek kurduklarını söyledi. Suç duyurusunu dernek ve şehit ailesi olarak yaptıklarını açıklayan Zeki Kılınç, “Suç duyurusunda, darbe girişiminin lideri olduğu belirlenen Fetullah Gülen hakkında polis memuru oğlumuz Muhammet Oğuz Kılınç'ın Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde öldürülmesinde azmettirici olması sebebiyle şikayetçi olduk" dedi.

Zeki Kılınç, anayasayı ihlal ederek darbe teşebbüsünde bulunulması esnasında darbeci subaylara yardım ve yataklık ettiği ileri sürülen Adana İncirlik Üssü'nde görevli ABD Genelkurmayı'na bağlı subayların da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Kılınç, suç duyurusunda bu hususa da yer verdiklerini söyledi. 

Haber Ara