Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

15 Temmuz, Hollanda'da televizyonda anlatılacak

Hollanda'daki Türkiye vatandaşlarının 15 Temmuz darbe girişimini televizyonda anlatacağı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 03:40:21

15 Temmuz, Hollanda'da televizyonda anlatılacak

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası Hollanda'daki Türkiye kökenli göçmenler arasında yaşanan gerilimi önlemek için, televizyon programı hazırlanacak.

Darbe girişimi sonrası Hollanda'daki darbe karşıtları ile Fethullah Gülen grubu üyeleri arasında yaşanan gerilim, hükümeti rahatsız ediyor. 

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte bu gerilimin okullara da yansımasından endişe ediyor. Rutte, çocukların sakin bir çocukluk yaşamaya hakkı olduğunu belirterek, "Okullar, geleceğe hazırlık için güvenli yerler. Türkiye'ye ilişkin tartışmalar baskı ve şiddete dönüşürse buna göz yummam" dedi.

Hollanda devlet kanalında yayınlanan "Nieuwsuur (Haber Saati)" adlı haber programı ile haftalık 1 milyon izleyicisi bulunan "School TV (Okul Televizyonu)", okullardaki gerilimi azaltmak için ortaklaşa bir program hazırlama kararı aldı. Öğrencilere yönelik bilgilendirme amaçlı yayın yayan School TV, ilk kez siyasi içerikli bir programa yer verecek. Programda, Türkiye'de 15 Temmuz akşamı yaşanan gelişmelere yer alacak.

Programda, darbe girişiminin Hollanda'ya yansımaları ele alınacak, bu konuda öğrencilere şiddet içerikli tartışmalardan uzak durmaları gerektiği anlatılacak. 

GÜLEN OKULUNDA YOĞUN GÜVENLİK

Hollanda'da Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Rotterdam bölgesinde 2016 — 2017 öğretim yılı bugün başladı. Rotterdam'da Fethullah Gülen ile bağlantılı olduğu belirtilen Cosmicus okullarında yoğun güvenlik önlemi alındı. Öğrenciler polis ve özel güvenlik eşliğinde okula girdiler. Okul ve çevresinde hiçbir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

Hollanda Televizyonu'nun (NOS) haberine göre, Rotterdam'ın güneyindeki Cosmicus İlkokulu ile Kralingen semtindeki Cosmicus Koleji'ne bir çok Türk veli, çocuklarının kaydını sildirmek için geldi.

Haber Ara