Dolar

32,5976

Euro

34,7500

Altın

2.497,65

Bist

9.524,59

15 Temmuz gecesi ABD Genelkurmayı'na iletilen mesaj

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz gecesi ABD Genelkurmayı'na gönderilen mesajı yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 09:33:31

15 Temmuz gecesi ABD Genelkurmayı'na iletilen mesaj

İşte o yazının ilgili kısmı;

15 Temmuz gecesi darbeciler ele geçirdikleri Genelkurmay Özel Kalem'den muhtelif merkezleri arayıp, TSK'nın ülke yönetimine el koyduğunu bildirmişlerdi.
O gece aranan isimlerden biri de ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'du. BuzzFeed yazarı Ali Watkins'in, darbecilerin Dunford'a ulaşmak istediklerine ilişkin yazısını Odatv'den Şıvan Okçuoğlu'nun çevirisinden öğrendik. Hem de ABD Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye'yi ziyaret ettiği gün. ABD'deki karar alıcılara yakın kaynaklarım sayesinde yeni bilgilere ulaştım. Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem'den aranınca Dunford'ın ekibi telefonu açmış ama karşılarında Hulusi Akar'ı değil, darbecileri bulmuşlar. İlk mesajları,“Rejime el koyuyoruz” olmuş.
 
Darbeciler şu mesajları verip destek istemişler:
 
“Sabah NATO'ya bağlı TSK mensuplarını ihraç edecekleri bilgisini aldık. Sabaha kadar beklersek çok geç olabilirdi. Sizi uyaramadık ve istişare etme imkânımız olmadı. Elimizi çabuk tutmak zorundaydık. Biz de rejime el koyduk.Desteğinizi bekliyoruz.”
 
Dunford'ın karargâhı darbecilerin mesajlarını not alıyor ama onları telefonda ABD Genelkurmay Başkanı'na bağlamıyor. Dunford o gece yorucu Afganistan gezisinde istirahate çekilmiş durumda. Daha önce program dışı uyandırıldığında çok sert tepki gösterdiği için uykusunun bölünmediği söyleniyor ama kazın ayağı öyle değil. Dikkatli gözlemciler, Dunford'ın sürecin bir parçası olmamak için görüşmediği düşüncesinde. Bu satırları okurken, “ABD Genelkurmay Başkanı'nın, CIA'in haberi yok muymuş!” dediğinizi duyar gibiyim

Haber Ara