Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

15 Temmuz FED raporlarına böyle girdi

ABD Merkez Bankası (FED)'nın faiz kararı ile ilgili raporunda 15 Temmuz darbe girişimine de yer verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 10:18:14

15 Temmuz FED raporlarına böyle girdi

Habertürk'ün haberine göre FED 26-27 Temmuz'da gerçekleştirdiği toplantının çarşamba akşamı açıklanan tutanaklarında yer alan açıklamalarda gelişmekte olan ülke ekonomilerinin genel olarak pozitif seviyede olduğu belirtilirken, “15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleşen başarısız darbe girişiminin küresel piyasalar üzerindeki etkisi çok olmadı” ifadelerine yer verildi. 

GENİŞLEMECİ POLİTİKALAR

FED Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyeleri ABD ekonomisi ve istihdam piyasası konusunda genel olarak sahip oldukları olumlu görüşü sürdürdü. FED tutanaklarında, “Bazı üyeler genişlemeci politikanın kaldırılmasını sağlayabilecek şartların yakın zamanda oluşabileceği öngörüsünde bulundular” dedi.

FAİZ ARTIŞI

Tutanaklarda Faiz artışına yönelik ise FOMC'nin büyüme, istihdam ve enflasyon görünüm konusunda güçlü bir konsensüse ulaşana kadar faiz konusunda bir adım atma taahhüdünde bulunmayacaklarına işaret edildi. Tutanaklarda, “Üyeler, seçeneklerini açık tutmaya devam etmenin ve politika duruşunun gelen veriler temel alınarak ayarlanması esnekliğinin sürdürülmesinin uygun olacağı kararına vardılar” denildi.

BEKLENTİ AZALIYOR

Tutanaklar ayrıca üyelerin, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının yarattığı belirsizliğin ve mayıs ayında istihdamda büyümede görülen yavaşlamanın gerilediğine işaret ettiklerini de ortaya koydu. Tutanakların yayımlanmasının ardından azalan faiz artışı beklentisi ile birlikte doların küresel kur sepeti karşısındaki düşüşü hızlandı. Dolar Endeksi (DXY) 94'e gerilerken, Euro/dolar paritesi de 1.1315 ile son 7 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara