Dolar

32,5976

Euro

34,7500

Altın

2.497,65

Bist

9.524,59

'15 Temmuz Destanı'

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve cuntacılara karşı verilen halk mücadelesini konu alan tiyatro oyunu '15 Temmuz Destanı', sağlık çalışanları için sahnelendi- Sağlık Bakanı Akdağ'ın da izlediği oyunda, sağlık çalışanlarının zor günlerde yaptığı fedakarlıklara da yer verildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 00:02:16

'15 Temmuz Destanı'
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve cuntacılara karşı verilen halk mücadelesini konu alan "15 Temmuz Destanı" isimli tiyatro oyunu, sağlık çalışanları için sahnelendi.

Sağlık Bakanlığı ve Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği (MÜSSED) işbirliğiyle sağlık çalışanlarının yaşadıklarını içeren bölümlerle yeniden uyarlanan "15 Temmuz Destanı" isimli tiyatro oyunu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda sahnelendi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile eşi Şeyma Akdağ ve sağlık çalışanlarının izlediği oyun, Çanakkale Savaşı'ndaki kurtuluş mücadelesi canlandırmasıyla başladı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan gerçek olayların sahneye uyarlamasıyla devam eden oyunda, sağlık çalışanlarının ülkenin zor zamanlarında üstlendikleri görevler ve fedakarca çalışmaları da sahneye yansıdı.

İzleyenlere duygulu anlar yaşatan "15 Temmuz Destanı" oyununda, sahneye kurulan dev ekrana, darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın vatandaşlara yaptığı çağrılar ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın TBMM'de gerçekleştirdiği konuşma da yansıtıldı.

Seyircilerden yoğun alkış alan oyunun sonunda yönetmen Mehmet Tahir İkiler, Bakan Akdağ ve eşi Şeyma Akdağ ile 15 Temmuz gazisi Doktor Mehmet Celal Almaz'ı sahneye davet etti.

Akdağ, oyunu izlerken bir kez daha o geceyi yaşadığını söyledi. "15 Temmuz Destanı"nı izlerken duygulandığını ve gözlerinin dolduğunu ifade eden Akdağ, "Cenabı Hakk bize bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın." dedi.

Programı düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür eden Akdağ, oyuncular ve gazi Doktor Almaz'la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Ara