Dolar

32,4890

Euro

34,9558

Altın

2.432,82

Bist

9.716,77

'15 Temmuz Darbe Girişimi ve 2. Kurtuluş Savaşı Konferansı'

'15 Temmuz Darbe Girişimi ve 2. Kurtuluş Savaşı Konferansı'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 21:41:46

'15 Temmuz Darbe Girişimi ve 2. Kurtuluş Savaşı Konferansı'
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Birey olmak, geleceğini, özgürlüğünü, kendi garantisini kendi sağlama düşüncesi artık bizim insanın benliğine işlemiş." dedi.

Vali Tutulmaz, Siirt Üniversitesi (SİÜ) tarafından Mühendislik Mimarlık Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve 2. Kurtuluş Savaşı" konulu konferansta, demokrasinin artık insanların benliğine işlendiğini söyledi.

"Birey olmak, geleceğini, özgürlüğünü, kendi garantisini kendi sağlama düşüncesi artık bizim insanın benliğine işlemiş." diyen Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Geçmişte de darbeler, muhtıralar, mektuplar olmuştu, ancak bunlar da genelde muhatap olan kişi yerine göre şapkasını alıp çekip gidiyordu ve iş bitiyordu. Ancak bugün öyle olmadı, çünkü muhatap olunan toplumun tamamıydı. Belki semboller vardı ancak toplumun tamamı muhataptı. Çünkü insanlar artık özgürlüğünü kaybetmenin ne olduğunu yaşayarak öğrenmişti."

SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman de 15 Temmuz'da ülkenin menfur, alçakça bir darbe girişimine maruz kaldığını belirtti.

Yaşananların Türkiye'de olmuş ilk darbe olmadığını ifade eden Erman, her darbenin ülkeyi onlarca yıl geriye götürdüğünü kaydetti.

Erman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fakat 15 Temmuz'da darbe girişiminin diğerlerinden bir farkı vardı. Bu milletin temiz dini duygularıyla ve bu milletten himmet adı altında toplanan paralarla ve bu milletin yardımlaşma dayanışma duygularını suistimal ederek adeta bir vampir gibi devletin bütün kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına virüs gibi sızan bir Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup üniformalı alçak bir grup tarafından gerçekleştirilen menfur darbe girişimi bu ülkenin 250 insanının canına kıydı."

İş adamı Etmeh Sancak ise en etkili silahın davasına inanmış insan olduğunu vurguladı. Sancak, şöyle konuştu:

"Eğer biz de o kutsal davamıza vatan ve millet davasına kolektif millet olarak inanırsak bizden güçlüsü olmaz ve çok şükür şimdi böyleyiz. Onun için de çok güçlüyüz, üstelik bu davaya kurban verilecek çok esaslı bir liderimiz ve başkomutanımız var. Şu an sıcak savaşların öncül savaşları medya savaşlarıdır. Bir kahramanlık destanı yazdık. Batı icabı demokrasi yaşamını kurmak için ayağa kalktık, can verdik ama batının demokrasi benim icadımdır diye şişirirken demokrasiye sahip çıkmış bir milletin serüvenini medyası üzerinden karalıyor ve neredeyse ters düz edecek."

"FETÖ Türkiye'ye karşı 30 yıldır kurulan tezgahın sadece aşağılık miğferi, kafasını ve ruhunu kiraya vermiş bir ajandır." diyen Sancak, şöyle devam etti:

"Eğer bu hareket maazallah başarılı olsaydı, Türkiye iç savaşa sürüklenecekti. Büyük bir ihtimalle parçalanacaktı ve Suriye'nin, Irak'ın durumuna düşürülecekti amaç buydu. Ama hesap edemedikleri şey Türkiye artık eski Türkiye değil. ABD, gücüyle koca Irak devletini 24 saatte parçaladı.

Senin için bir güruhu parçalamak iş mi? PKK'yı, DAEŞ'i ve FETÖ'yü kullanıyorsun, çünkü senin örgütün, sen kurmuşsun ve organize etmişsin. Rusya'nın, Fransa'nın, Hindistan'ın sıkıntıları hepsinde nükleer güç var. Hindistan 1,5 milyar nüfuslu ülke nükleer bomba yapmak istiyor, ABD engelliyor. Böyle bir kabadayılık olur mu? İsrail'e yaptırıyorsun, işine gelene yaptırıyorsun. Biz dostlarımızı çoğaltıp bizim bunlarla askeri güçlerde ittifaklar yapmalıyız."

Haber Ara