Dolar

32,4951

Euro

34,7517

Altın

2.487,36

Bist

9.492,23

15 Temmuz'da Kâbe'de Türkiye'ye gerçekten dua edildi mi?

Yeni Şafak Yazarı Taha Kılınç söz konusu video ve ses kaydı ile ilgili köşesinden bir açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 18:00:11

15 Temmuz'da Kâbe'de Türkiye'ye gerçekten dua edildi mi?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

15 Temmuz'un hemen ertesinde, Kâbe imamlarından Abdurrahman es-Sudeys'in Türkiye için dua ettiği şeklinde bir haber yayıldı. Ardından, Kâbe görüntüleri eşliğinde bu duanın videosu da ekranlara düştü.

Hala "gerçek zannedilen" bu video ile ilgili Kılınç şunları yazdı:

Dua eden ses, gerçekten de “Allahım, Türkiye'ye yardım et” diyor, bu ifadeyi de birkaç kere tekrarlıyordu. Ancak görüntülerde bir gariplik vardı. Mescid-i Haram'ın Ramazan ayındaki kalabalık fotoğrafları geçiyordu arka arkaya. Ramazan ayı çoktan bittiği halde.

Kısa zaman sonra gerçek anlaşıldı: Kâbe'de Türkiye için böyle bir dua hiç edilmemişti. Bir işgüzar, içinde Türkiye'nin geçtiği bir dua kaydının üzerine (ses de Sudeys'e ait değildi elbette) Kâbe görüntüleri ekleyip servis etmişti. Önce sosyal medyaya, ardından da televizyon ve gazetelere dağılmıştı bu 'müthiş haber'. Tabii o günlerde morale de yoğun şekilde ihtiyaç duyduğumuz için, “Kâbe'de Türkiye'ye edilen dua” hepimize çok iyi gelmişti.

İşin garibi, bu uydurma video hâlâ dolaşımda. Hatta bölgesel siyasi analizlere bile konu oluyor zaman zaman. Enteresan ülkeyiz vesselam.

Haber Ara