Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

'15 Temmuz Balıkesir' kitabının tanıtımı yapıldı

Balıkesir'de yayın yapan Büyükşehir Merhaba Gazetesi tarafından hazırlanan '15 Temmuz Balıkesir' kitabının tanıtımı yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-26 08:43:30

'15 Temmuz Balıkesir' kitabının tanıtımı yapıldı
Balıkesir'de yayın yapan Büyükşehir Merhaba Gazetesi tarafından hazırlanan '15 Temmuz Balıkesir' kitabının tanıtımı yapıldı.

Balıkesir'de yayın yapan Büyükşehir Merhaba Gazetesi tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Balıkesir'de yaşanan olayları konu alan 15 Temmuz Balıkesir adlı kitabın tanıtımı yapıldı. İl protokolü ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Biz, büyük bir milletiz. Bu tür olaylar bu tür olaylar bizim sadece canımızı acıtır. Kurtuluş Savaşı hemen öncesinde Yemen'de, Trablusgarp'ta cepheler savaşıyor, ardından Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı sonunda ülkemizi parçalayan düşmanlar ülkemizi işgal etmişler. O günkü tablomuz nedir? Paramız kalmamış. İmparatorluk çöküşte, 20 yıldır sürekli savaşıyor, bütçe tam takır. Diğer taraftan kim savaşacak? Erkekler savaşacak. Memlekette 15 yaşından büyük yok. O günlerden geliyoruz. Başta bu FETÖ hainleri olmak üzere, DEAŞ, PKK, IŞİD bunların yandaşları, destekçileri bu millete bir şey yapamazsınız. Böyle bir kaç olayla eylemle sadece canımızı acıtırsınız. Bunlar bizim için çok büyük olaylar değil. Bugünkü koşullarımız o günlere göre çok daha iyi durumda. Birilerini satın alın, bazı şeref yoksunu insanlar size hizmet etsin fark etmez, geride kalanlarla biz hizmet görürüz. Özellikle o kara gece de Balıkesirli hemşehrilerimi kutluyorum. Herkes memleketine sahip çıktı. Hainler şunu bilmiyor, bu Türkler çok kavga ediyor, Alevi Sünni diye ayrılıyor, Kürt Çerkes diye ayrılıyor ancak söz konusu vatan olduğunda bu ayrılıkların hiç biri bir anlam ifade etmez. Bu farklılıkları kaşıyarak bir yere ulaşacaklarını zannederler sadece hayal dünyasında gezen kişilerdir. Bu büyük millet yoluna devam edecek. O kara gün, bize şunu gösterdi. 3 5 yıl önce başta Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere gelişmiş ülkeler oralara sosyal medya ile demokrasi götürdüklerini iddia ettiler. Sosyal medyadan demokrasi transfer olmuyor. Bu millete darbe yapılmak istendiğinde o ülkeler bu hain kalkışmayı lanetlemediler. O hareket şunu gösterdi, bizim bizden başka dostumuz yok. Hep beraber, üst kimlik olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğini taşıyan herkes, bizim bizden başka dostumuz olmadığını 15 Temmuz'da tekrar hatırlamış oldu. 15 Temmuz'dan sonra hain PKK hainliklerini arttırdı. Boşuna uğraşıyorlar, bu ülke pes etmez. Sana da bir milimetrekare toprak vermez" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı sonrasında en büyük mücadeleyi verdiğini söyledi. Uğur, "15 Temmuz unutulmaması gereken bir tarih. Unutmadık, unutturmayacağız. Şehadeti kutsal kabul eden milletimize darbe yapmayı planlayan hainlere, darbe nasıl olurmuş milletimiz gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve milletimizin feraseti oyunu bozdu. PKK, DAEŞ ve FETÖ topyekün saldırıya geçti. Bunların arkasındaki güçleri çok iyi biliyoruz. Milletimizin bilinci, idrakı her oyunun üstesinden geliyor. Türkiye, Kurtuluş Savaşı sonrasında en büyük mücadeleyi veriyor. Hilal ve haçlı mücadelesinden daha güçlü çıkacağız, diz çökmeyeceğiz. Türkiye üzerinden oynanan terör olaylarına izin vermeyeceğiz. Hain terör olaylarından sonra ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine nasıl bir araya geldiğine şahit olduk. Milletimiz, oynanan oyunların hedefinde birlik ve beraberliğimizin olduğunu çok iyi biliyor. Terör örgütleri yıkmak için saldırıyorlar, biz biraz daha doğruluyoruz. Allah bu devleti ve milleti muhafaza ediyor. Milli seferberlik anlayışı ile terörün üstesinden geleceğiz. Bir yandan terör ile mücadele ediyoruz, diğer yandan hükumetimiz Avrasya tünelini açıyor, barajlar açıyor, bölünmüş yollar, hastaneler açıyor. Teröre inat hizmete yatırıma devam ediyoruz. Büyükşehir olarak bizde araç filomuzu arttırıyor, yollar köprüler yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

15 Temmuz Balıkesir adlı kitap çalışmasının mimarı Büyükşehir Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semra Aman Akyürek ise, 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylara şahit olur olmaz, ertesi gün için hazırlanan gazeteyi tabiri caiz ise yıkıp yeniden yaptıklarını ve milletin yanında yer aldıklarını söyledi. Akyürek, "Uçakların, bağımsızlık sembolümüz Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalandığını unutmamalı ve unutturmamalıydık. 15 Temmuz Balıkesir kitabımızda binlerce fotoğraf arasından en anlamlıları seçildi. Balıkesir'de ilk sabah ki manşeti ile yerini ve tavrını belli eden, demokrasisi için karınca misali ağzında bir damla su taşıyan Merhaba'ya yakışan bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olmasını dilerim. 15 Temmuz Balıkesir kitabımızı ömrümüzün en değerli mirası olarak gelecek nesillerimize atfediyorum. Allah, bir daha böyle çalışma yapacak günleri göstermesin" dedi.

Haber Ara