Dolar

32,4848

Euro

34,9412

Altın

2.430,38

Bist

9.811,64

'15 Temmuz, 16 Nisan için büyük bir ölçü'

İçişleri Bakanı Soylu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelenin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için büyük ve en önemli ölçü olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 10:47:03

'15 Temmuz, 16 Nisan için büyük bir ölçü'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon İl Seçim Koordinasyon Merkezince kentte bir otelde düzenlenen "Anayasa Referandumu Trabzon Seçim Koordinasyon Merkezi Çalıştayı"nın açılışında, anayasa değişikliğini içeren halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminden 16 Nisan anayasa değişikliği halk oylamasına doğru gidilen sürece değinerek, "15 Temmuz, 16 Nisan için büyük ve en önemli ölçüdür. 21'inci asrın başından itibaren Türkiye'nin rahat hareket etmemesi için ellerinden gelen her şeyi ortaya koydular. Tek başına iktidarın bütün ama bütün getirilerinden Türkiye'nin yararlanmaması için her türlü bir taraftan organizasyonu yaptılar. Bir taraftan fitneyi, bir taraftan da çelmelemeyi gerçekleştirdiler." değerlendirmesinde bulundu.

Büyük bir anlayışı ortaya koyan partinin, yeni bir süreci bu milletin önüne getirmesi gerektiğini belirten Soylu, "Bu yeni süreç 16 Nisan'da aziz milletimizin iradesiyle beraber yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin milletle buluşmasıdır. Bu da bizim üzerimizde bir vazifedir." dedi.

"CHP ile HDP'nin nasıl kol kola girdiğini görüyoruz"

Soylu, CHP ile HDP'nin halk oylaması sürecinde "hayır" kampanyası yürüttüğünü hatırlattı. Bununla ilgili görüşlerini aktaran Soylu, şunları anlattı:

"CHP ile HDP'nin nasıl kol kola girdiğini, nasıl Türkiye'ye bir kaos senaryosu hazırladığını hepimiz görüyoruz. Her zaman böyle yaptılar zaten. Anayasa Mahkemesi üzerinden, Yargıtay üzerinden, ekonominin hafif bozulduğu dönemler üzerinden, işveren örgütleri tarafından, medya tarafından, kah uluslararası sistem tarafından Türkiye'nin dengesinin bozulması için her şeyi ortaya koydular." 

Haber Ara