Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

15 polisin yargılanmasına devam edildi

Sivas'ta 17 Mart'ta gerçekleştirilen usulsüz dinleme operasyonu ile ilgili tutuksuz yargılanan 15 polisin yargılanmasına devam edildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 14:18:48

15 polisin yargılanmasına devam edildi

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve tutuklu sanığı bulunmayan davanın ikinci duruşmasına tutuksuz yargılanan 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S., 3'üncü sınıf emniyet müdürleri Abdullah S., Şevki P. ile Melih A., Mehmet Ö., Celil K., Ömer Y., Fatih A. ve Hasan G. ile avukatları katıldı. Diğer sanıklar İbrahim A., Levent Ş., Zakir K., Hasan D., Raşit Ö., Hacı Osman A. ise duruşmada yer almadı.

Duruşmada müşteki olarak ise Cumhuriyet Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Mehmet Bakır katıldı. Bakır'ın rektörlüğü döneminde usulsüz olarak dinlendiği iddiası ile ilgili olarak ifade verdi. Mahkeme daha önce Sivas'ta görev yapan şu an Ankara'da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan Kerim Altıay'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Mahkemeye heyeti davayı 21 Ekim'e erteledi.

13 Mart'ta Sivas merkezli 18 ilde yapılan operasyonda 7 polis tutuklanmıştı. Tutuklu polislerden bir üst mahkemeye itiraz eden Fatih A., Melih A. ve İbrahim A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Geçen ay yapılan ilk duruşmada ise tutuklu 4 sanık 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S., 3'üncü sınıf emniyet müdürleri Abdullah S., Şevki P., polis memuru Hasan G. da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haber Ara