Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

14 polis serbest bırakıldı

'17 Aralık Soruşturması'nda tutuklanması istenen 14 polis serbest bırakıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 03:15:50

14 polis serbest bırakıldı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 8 Aralık'ta İstanbul merkezli Ankara, Bolu, Bilecik, Batman, Kars, Diyarbakır, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Nevşehir, Şanlıurfa ve Van'da Emniyet personeline yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 27 polis gözaltına alınmıştı. 2 kişi Emniyet'ten serbest bırakılırken, 25 kişi de önceki gün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

HAKİMLİK SORGUSU 27 SAAT SÜRDÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadeleri alınan 25 kişiden 14'ü tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer 11 kişi ise serbest bırakıldı. Sevk edilen 14 şüphelinin sorgusu, 27 saatlik sürenin ardından bu gece saat 22.00 sıralarında sona erdi.

Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, dönemin İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve aynı şubede başkomiser olarak görev yapan Mehmet Akif Üner ile dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Yeşildağ'ın da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin de serbest bırakılmasına karar verdi.

ADLİ KONTROL ŞARTI UYGULANDI

Hakimlik bu şüphelilerle ilgili, "yurtdışına çıkış yasağı" ve "haftada iki gün imza verme zorunluluğu"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında, başka soruşturmalara ilişkin tutuklu bulunan 10 Emniyet personelinden bazılarının da savcılıkça ifadelerinin alındığı ve ifade verme işleminin ardından tekrar tutuklu bulundukları cezaevlerine gönderildikleri öğrenildi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 67 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 67 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi. Bu kişilerden 27'si 13 ilde yapılan eşzamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. 10 Emniyet mensubu ise farklı soruşturmalarda cezaevinde tutuklu bulunuyor.

22 Temmuz Operasyonu kapsamında da hakkında yakalama emri çıkarılan dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ise bu soruşturmada da "şüpheli" olarak yer alıyor. Savcılığın kalan 29 kişinin de ifadesini alacağı öğrenildi.

Şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık Soruşturması'nda usulsüzlük yaptıkları iddia ediliyor.

Haber Ara