Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

14 kulüpten Demirören'e tam destek

14 kulüpten Demirören'e tam destek

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 14:24:46

14 kulüpten Demirören'e tam destek
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçiminde 14 kulübün mevcut başkan Yıldırım Demirören'i desteklediğini, 4 kulübün de çekimser kaldığı açıkladı.

Vakfın Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, toplantıda 25 Haziran Perşembe günü yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı seçiminin görüşüldüğünü kaydetti.

TFF Başkanlığına aday olan isimlere başarılar dileyen Gümüşdağ, toplantıda destek verecekleri başkan adayı için kulüp temsilcileriyle istişarede bulunduklarını belirtti.

Gümüşdağ, her kulübün rahatlıkla fikrini beyan ettiğini vurgulayarak, "Bu anlamda her kulübün fikrine saygı duyuyoruz. Bugünkü toplantıda birlik beraberliğin ve çalışmaların istikrarı noktasında genel bir karar oluştu. TFF mevcut Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluyla yapacak daha çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz" dedi.

Süper Lig'de bulunan 18 kulüpten Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Başakşehir Spor, Bursaspor, Konyaspor, Gaziantepspor, Eskişehirspor, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Sivasspor, Kayserispor, Antalyaspor ve Mersin İdmanyurdu'nun Demirören'i destekleme kararı aldığını kaydeden Gümüşdağ, "Çekimser kalan takımlar Trabzonspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Osmanlıspor. Onların da kararlarına saygı duyuyoruz. Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

- Hacıosmanoğlu'dan "adalet" vurgusu

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hacıosmanoğlu ise herkesin Türk futbolunda yaşanan adaletsizliklerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Hacıosmanoğlu, her toplantıda iyi niyet temennilerinde bulunulduğunu ancak çıkışta herkesin kendi menfaatini korumak için herşeyi yaptığını iddia ederek, "Oysa şahsı değil de Türk futbolunu korumamız lazım. İnsanda Allah korkusu, vicdan yoksa, adalet sağlamayacaksa zaten Türk futboluna hizmet etmiyordur. Bunu da her sene yaşıyoruz. Herkes gitsin hür iradesiyle oyunu kullansın, seçilen kimse de Türk futbolunu adaletli bir şekilde yönetsin" diye konuştu.

- Hoşcan'a doğum günü süprizi

Toplantının ardından Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, yarın 53 yaşına girecek Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan'a doğum günü süprizi yaptı. 11 Haziran 1962 doğumlu olan Hoşcan, pastasını Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Gümüşdağ ile kesti. Vakıf üyeleri Hoşcan'a başarı ve mutluluk temennilerinde bulundu.

Haber Ara