Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

14 Ağustos için iddia üstüne iddia

'FETÖ'nün 14 Ağustos'ta yurt genelinde birçok ilin elektrik hatlarını sabote edeceği ve bankacılık sistemini çökerteceği iddia ediliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 20:14:01

14 Ağustos için iddia üstüne iddia

15 Temmuz'da 'FETÖ'nün darbe girişimi püskürtülürken, son günlerde Gülen ve örgüt mensuplarının 14 Ağustos tarihine dikkati çeken paylaşımları çeşitli senaryoları gündeme getiriyor.

Sosyal medyada sıkça dile getirilen senaryolarda, 'FETÖ' mensuplarının 14 Ağustos'ta yurt genelinde birçok ilin elektriğini keseceği ve bankacılık sistemini çökerteceği iddia ediliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında yaşanan elektrik kesintilerinin bu girişimin provası olabileceği de iddialar arasında.

'FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen yaptığı açıklamalarla tehditler savuruyor ve örgüt mensuplarına 'sabredin' mesajı veriyor.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından' FETÖ' mensuplarına mesaj gönderen Gülen, 'kuluçka' örneği vererek, “Ne kadar ağır gelirsen gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret" açıklamasında bulundu. Gülen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast imasında bulunarak, “Yarına çıkacağının teminatı yok. Bir beyin kanaması balyoz gibi tepene inebilir, alır götürür. Hiç umulmadık şekilde, bir yerine kanser ilişir, seni götürür" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA '14 AĞUSTOS' SENARYOLARI

14 Ağustos'la ilgili bazı senaryolar da fısıltı halinde dolaşıma sokuldu.

FETÖ'nün, yurt genelinde elektrikleri keseceği ve bankacılık sistemini çökerteceği bu senaryolardan bazıları.

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz Nisan ayında, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 20'den fazla ilde elektrik kesintileri yaşanmıştı. Bu kesintilerin sebebi halen netlik kazanmadı. Yakın zamanda da bazı bankaların sistemi çökmüş, bankamatikler servis dışı kalmıştı.

Haber Ara