Dolar

32,5887

Euro

34,7959

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı

Fuarda TSK'nın hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını karşılamak amacıyla fırlatılan GÖKTÜRK-1 Uydusunun tanıtımı gerçekleştirildi- Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü, ASELSAN, TEI ve Airbus ile çeşitli alanlarda işbirliği anlaşması imzaladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 18:37:08

13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını karşılamak amacıyla fırlatılan GÖKTÜRK-1 Uydusunun tanıtımı "13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Milli Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda organize edilen fuarın (IDEF 2017) ikinci gününde çok sayıda tanıtım ve iş birliği anlaşması gerçekleştirildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) standında yer alan GÖKTÜRK-1 Uydusu, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, TUSAŞ/TAI Genel Müdürü Temel Kotil, yerli ve yabancı konukların katılımıyla tanıtıldı.

Video gösteriminin yapıldığı tanıtım toplantısında verilen bilgiye göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından TSK'nın hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılamak amacıyla tedarik edilen, Türkiye'nin en yüksek çözünürlüklü gözetleme uydusu GÖKTÜRK-1'in 5 Aralık 2016'da başarıyla fırlatılmıştı.

Fırlatma gününden bugüne kadar test ve devreye alma süreci devam eden uydunun 6 ayda çektiği binden fazla kare ve şerit şeklinde test görüntüsünün bir kısmı uydunun görüntü kalibrasyonu, bir kısmı ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları için kullanıldı.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde nihai kabulü gerçekleştirilecek Göktürk-1 Uydusu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ankara Ahlatlıbel Keşif Uydu Komutanlığı tesislerinde bulunan yer istasyonundan, uydu üzerinde yer alan ve milli olarak geliştirilen kripto ile işletiliyor.

Türkiye'nin bundan sonraki askeri optik gözlem uyduları için bir mihenk taşı olarak yeni bir dönemi başlatan Göktürk-1 Uydusu'nun yeni nesil gözetleme uyduları için yol gösterici olması bekleniyor.


- MSB ile ASELSAN, TEI ve Airbus arasında anlaşmalar imzalandı


Fuarda, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü de ASELSAN, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) ve Airbus Defence and Space ile çeşitli alanlarda iş birliği anlaşması imzaladı.

MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğünün ASELSAN ile imzaladığı işbirliği anlaşmasıyla, obüs, tank, silah kuleleri ve benzeri silahlarla muharebe araçlarına yönelik gerçekleştirecekleri modernizasyon, üretim, entegre ve lojistik faaliyetleri kapsamında iş birliği olanakları araştırılacak.

Genel Müdürlüğün TEI ile imzaladığı anlaşmayla Turboşaft Motor Geliştirme Projesine yönelik çekirdek motor test güvencesiyle buna ait yakıt ve yağlama sistemlerinin tasarlanması, üretilmesi ve kurulumu hedeflenirken, Airbus ile imzalanan anlaşmayla ise İkinci Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı kabiliyetleri Airbus tarafından desteklenecek.

Öte yandan, HAVELSAN, Suudi Arabistanlı şirket Taknia ve Ukraynalı Antonov da deniz karakol uçağı mutabakat anlaşması imzaladı.

Haber Ara