Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

13. Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Teknikleri Konferansı başladı

Sağlık Bakanlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Kalaycı: - 'Bakanlık olarak hedeflerimizin başında Türkiye'yi bu konuda marka bir ülke haline getirmek var. Geleneksel tıp dalında 'Anadolu Healts' adında bir marka oluşturma çabalarımız devam ediyor'- Törende, Anadolu Ajansı'na da mülteci haklarına karşı duyarlılığından dolayı ödül verildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-14 22:11:40

13. Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Teknikleri Konferansı başladı
Uluslararası Üniversiteler Birliği (İUU) tarafından düzenlenen "13. Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Teknikleri Konferansı" başladı.

Konferansın açılışına Sağlık Bakanlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı, Dünya Yaşlanma Konseyi Derneği Başkanı Gerontolog Dr. Kemal Aydın, Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. M. Khiar Allaghbani ve İslam ülkelerinden 100'den fazla alternatif tıp uzmanı ve doktor katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Kalaycı, Türkiye'nin alternatif ve tamamlayıcı tıp uygulamalarında dünya çapında standartları belirleyici konumda olduğunu söyledi.

Kalaycı, "Bakanlık olarak hedeflerimizin başında Türkiye'yi bu konuda marka bir ülke haline getirmek var. Geleneksel tıp dalında 'Anadolu Healts' adında bir marka oluşturma çabalarımız devam ediyor." dedi.

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Aydın, ekim ayında, "Dünya Sağlıklı Yaşlanma Kongresi"nin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde İstanbul'da yapılacağını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından alternatif tıbba katkılarından dolayı Prof. Dr. Muhammed Sufi, Dr. Talal Airashed, Dr. Salime Harb, Dr. Waristo Taruno, Dr. Samia Awashera, Dr. Meryem Juma, Dr. Suaad Naji Algash ve Prof. Dr. Aysu Karabulut'a "İbn-i Sina Ödülleri" verildi.

Törende, "sivil toplum kategorisi"nde Adil Efendi İlim Yayma Vakfı ve "medya" kategorisinde Anadolu Ajansı'na mülteci haklarına karşı duyarlılıklarından dolayı ödül takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Dünya Yaşlanma Konseyi Derneği ile İUU arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Konferans 3 gün sürecek.



Haber Ara