Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

13 mart cuma namazı kılınacak mı? Koronavirüs yüzünden cuma namazı terk edilir mi?

Bugün Türkiye'de ikinci koronavirüs vakasının görüldüğü açıklandı. Türkiye'de çeşitli etkinlikler bir bir iptal edilmeye başlandı. Peki Cuma namazı iptal edildi mi Türkiye'de (İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana) cuma namazı kılınacak mı? Diyanet'ten cuma namazı iptal edildi iddialarına ilişkin son dakika açıklaması geldi. Diyanet açıklamasında tüm Türkiye'de cuma namazı icra edilecek denildi. Cuma namazı Koronavirüs için terk edilir mi? Detayların tümü aşağıda...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-13 09:49:46

13 mart cuma namazı kılınacak mı? Koronavirüs yüzünden cuma namazı terk edilir mi?

13 Mart günü cuma namazı kılınacak mı? Diyanet'ten 'cuma namazı kılınmayacak iptal oldu' iddilarını yalanlayan flaş açıklama geldi. Diyanet cuma namazı iptal olmadı dedi. İşte Diyanet'in Cuma namazına ilişkin son dakika açıklaması..

Bugün Türkiye'de ikinci koronavirüs vakasının görüldüğü açıklandı. Türkiye'de çeşitli etkinlikler koronavirüs nedeniyle bir bir iptal edilmeye başlandı. Peki Cuma namazı iptal edildi mi Türkiye'de (İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana) cuma namazı kılınacak mı? Diyanet'ten cuma namazı iptal edildi iddialarına ilişkin son dakika açıklaması geldi. Diyanet açıklamasında tüm Türkiye'de cuma namazı icra edilecek denildi. Cuma namazı Koronavirüs için terk edilir mi? Detayların tümü aşağıda...

CUMA NAMAZI İPTAL EDİLDİ İDDİALARI SONRASI FLAŞ AÇIKLAMA

Sosyal medyada yayılan 'Cuma namazı kılınmayacak' iddiaları Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yalanlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü konu ile şu açıklamalada bulundu:

"Koronavirüs nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma namazının kılınmayacağına dair, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın Sosyal Medya Hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım gerçek dışıdır. Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur.''

CUMA NAMAZI KILINACAK MI (İSTANBUL, İZMİR, ANKARA, BURSA)

Tüm Türkiye'de cuma namazı iptal edilmedi. Cuma namazı kılınacak! Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda Başkan Erbaş'ın bugün (13 Mart) Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde "Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır" konulu hutbe irad edip Cuma namazı kıldıracağı bilgisi paylaşıldı.

Peki Cuma namazı iptal edildi mi Türkiye'de (İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana) cuma namazı kılınacak mı? Diyanet'ten cuma namazı iptal edildi iddialarına ilişkin son dakika açıklaması geldi. Diyanet açıklamasında tüm Türkiye'de cuma namazı icra edilecek denildi. Cuma namazı Koronavirüs için terk edilir mi? Cuma namazı iptal edilmedi. Tüm Türkiye'de cuma namazı icra edilecek.

İRAN'DA CUMA NAMAZI İPTAL EDİLDİ

26 kişinin hayatını kaybettiği 300'e yakın kişinin de enfekte olduğu İran'da Corona virüsüne karşı radikal bir karar alındı.

Devlet televizyonundan yapılan duyuruda Tahran'daki Cuma namazının kılınmayacağı bildirildi.

İran ayrıca Çinlilerin ülkeye girişini de yasakladığını duyurdu.

Reuters'taki habere göre, İran Sağlık Bakanı Cihanpur da vatandaşlara ülke içinde zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

AVUSTURYA'DA CUMA NAMAZI İPTAL EDİLDİ

Avusturya hükümetinin koronavirüs salgınının daha fazla yayılmasını önlemek üzere Salı günü açıkladığı önlemler kapsamında 13 Mart ile 1 Nisan arasındaki Cuma namazları kılınmayacak. Cuma namazları bu süre zarfında ülke genelindeki tüm camilerin dışında, daha küçük ibadethaneler ve mescitlerde de kılınamayacak.

TÜRKİYE'DE CUMA NAMAZI İPTAL EDİLMEDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda Başkan Erbaş'ın bugün (13 Mart) Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde "Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır" konulu hutbe irad edip Cuma namazı kıldıracağı bilgisi paylaşıldı.

 

 

Haber Ara