Dolar

32,5090

Euro

34,9327

Altın

2.431,64

Bist

9.721,60

125 milyon sterlinlik servetini çocuklarına bırakmayacak

Rol aldığı James Bond serisinde kariyerinde yükselen Daniel Craig, 125 milyon sterlin değerindeki servetini çocuklarına bırakmayacağını onun için başka planları olduğunu söyledi. 52 yaşındaki Craig'in eski eşi Fiona Loudon ile evliliğinden Ella adında bir kızı, şimdiki eşi Rachel Weisz'dan da bir kızı bulunuyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-22 12:40:52

125 milyon sterlinlik servetini çocuklarına bırakmayacak

vmssldkm-n4IK_cover

Daniel Craig, 125 milyon sterlin değerindeki servetini çocuklarına bırakmayacağını onun için başka planları olduğunu söyledi

Rol aldığı James Bond serisinde kariyerinde yükselen Daniel Craig, 125 milyon sterlin değerindeki servetini çocuklarına bırakmayacağını onun için başka planları olduğunu söyledi.

Saga Magazine'e konuşan Daniel Craig "Gelecek kuşaklara yüksek miktarda para bırakmayı istemiyorum. Bence miras tatsız bir şey. Benim felsefem bu paradan kurtulmak ya da ölmeden önce harcayıp bitirmek ya da bir yerlere bağışlamak" dedi.

52 yaşındaki Craig'in eski eşi Fiona Loudon ile evliliğinden Ella adında bir kızı, şimdiki eşi Rachel Weisz'dan da bir kızı bulunuyor.

SERVETİNİ ÇOCUKLARINA BIRAKMAMA KARARI ALAN DİĞER ÜNLÜLER

2518roMBLFgt5_1

Nigella Lawson

İngiliz bir gazeteci olan Nigella Lawson kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve dolayısıyla büyük bir servetin sahibi olmuştur. İlaveten; ünlü bir televizyon kişiliği, şef ve yemek kitabı yazarı da olan Nigella Lawson 13, 12 ve 11 yaşlarında olan 3 çocuğuna bir kuruş bile bırakmayacağını herkese açıklamıştır. Nitekim başarılı isim, insanların para kazanmak için çalışmadıkları takdirde, büyük bir boşluğa düşeceklerini düşündüğünü belirtmiştir.

2518TA7XDihJ5_3

Sting

1980'li yıllardan beri sayısız müzik ödülü kazanmış olan ünlü isim, dünyanın en başarılı rock starlarından biri olarak gösterilmektedir. Bununla birlikte Sting, şimdiye kadar edinmiş olduğu 270 milyon dolarlık servetini, 6 çocuğunun hiç birisiyle paylaşmayacağını açıkça belirtmiştir

2518ZIuCWWcz5_6

Ted Turner

5 milyar dolarlık servete sahip olan Ted Turner, CNN olarak bilinen Cable News Network'un kurucusu olarak tanınmaktadır. Beau, Teddy, Jennie, Laura ve Rhett Turner isimlerinde 5 çocuğa sahip olan ünlü kişiliğin servetini çocuklarına bırakmayacağını açıklamıştır. Zira Ted Turner çocuklarının kendi paralarını kazanmaları için çalışmaları gerektiğini savunan isimler arasında karşımıza çıkmaktadır.

2518lqUEexi15_4

Gene Simmons

Amerika'nın en zengin kişiliklerinden biri olan Gene Simmons; şarkıcı, söz yazarı, yapımcı, girişimci, oyuncu ve bir medya kişiliği olarak da tanınmaktadır. Şu an 300 milyon dolar değerinde bir servete sahip olan başarılı ismin servetini çocuklarına bırakmayacağı herkes tarafından bilinen bir gerçektir.Yani Gene Simmons'un oğlu Nick Simmons ve kızı Sophie Simmons, babalarının sahip olduğu servetten yararlanamayacaklardır. Nitekim Gene Simmons, çocuklarının kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeleri gerektiğini savunan ünlüler arasında yer almaktadır.

2518GcWW5HbH5_5

Jackie Chan

 Dövüş filmlerinde canlandırdığı karakterlerle büyük başarılara imza atan ünlü ismin servetinin 350 milyon dolar değerinde olduğu ve bu servetini hayır kurumlarına bağışlayacağı bilinmektedir. Bununla birlikte, Jackie Chan'ın oğlu Jaycee Chan'ın eğitimi için para harcadığı ancak; yardımlarının bu kadarla sınırlı kalacağı, ünlü kişilik tarafından belirtilmiştir. Neticede, Jacki Chan yapmış olduğu bir açıklamada; eğer yeterince yetenekli bir oğlu varsa bu parayı kendisinin de kazanabileceğini, eğer değilse de sanatçının servetini boşu boşuna heba edeceğini, işte bu yüzden de oğluna servetini bırakmadığını söylemiştir.

2518syHsxkch5_7

George Lucas

Yazar, yönetmen ve yapımcı olan George Lucas Yıldız Savaşları ve Gençlik Yılları isimli ünlü filmlerin yönetmeni olarak da tanınmaktadır. 5 milyar dolar değerinde servete sahip olan ünlü ismin bu servetini çocuklarıyla paylaşmayacağı bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna ek olarak George Lucas, milyar dolarlık olan bu büyük servetini, eğitim ile ilgili hayır kuruluşlarına bağışlamayı planladığını açıkça belirtmiştir.

2518BeeZOzdP5_8

Michael Bloomberg

Amerika'nın en zengin ve en güçlü isimlerinden biri olarak da tanınan New York City'nin eski belediye başkanı Bloomberg'in de listemizdeki diğer ünlüler gibi, servetini çocuklarıyla paylaşmayacağı bilinmektedir. Georgina Bloomberg ve Emma Bloomberg isimli iki kızı olan ünlü kişiliğin servetinin ise 35 milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Bununla birlikte, Michael Bloomberg'in bu büyük servetini Hopkins Üniversitesi, Cornell Tech ve daha birçok farklı eğitim kuruluşuna bağışlayacağı açıklanmıştır.

2518UK1FpEd75_9

Warren Buffett

Dünyanın en ünlü ve en zengin isimlerinden biri olan Warren Buffet'in servetinin 65 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir.Warren Buffett da çocuklarının servetini kendi başlarına kazanmaları gerektiğini savunduğu için, mirasını çocuklarına bırakmamaya karar vermiştir. İlaveten; ünlü isim şimdiye kadar birçok yardım kuruluşu için hibe etmiş olduğu servetinden geriye kalanını da eğitim ve sağlık hizmetleri için bağışlayacağını açıklamıştır.

2518wbuiUMvJ5_10

Bill Gates

Microsoft'un kurucularından biri olan Bill Gates'in çocukları olan Jennifer, Phoebe ve Rory'e hayatları boyunca rahat rahat yaşamalarına yetecek bir servete sahip olabilecekken, Bill Gates çocuklarını bu servetten mahrum bırakmıştır. Zira ünlü isim çocuklarının diğer çocuklarla eşit şartlara sahip olmalarını ve eğer zengin olmak istiyorlarsa, bunun için çalışmaları gerektiğini savunan ünlüler arasındadır. Neticede Bill Gates bu büyük servetini, kendisinin ve eşinin ismini taşıyan hayır kurumuna bağışlayacağını belirtmiştir.

Haber Ara