Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

11 Eylül'ün yıldönümünde Beyaz Saray'dan açıklama

Açıklamada 'Ülkemizi güvende tutabilmek için onları yok edeceğiz' denildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-10 21:32:05

11 Eylül'ün yıldönümünde Beyaz Saray'dan açıklama

Sputnik'in aktardığı habere göre Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Obama'nın 11 Eylül saldırılarının yıldönümü sebebiyle yayınladığı anma mesajına yer verildi.

"15 yıl önce sıradan bir eylül günü, ulusumuz tarihinin en karanlık günlerinden birine dönüştü" ifadelerini kullanan Obama, bu hafta sonu, saldırının kurbanlarını bir kez daha saygıyla andıklarını vurguladı.

Geçen 15 yılda çok şeyin değiştiğini kaydeden Obama, ‘11 Eylül saldırılarını yapan El Kaide liderlerini ortadan kaldırdıklarını' ve ‘Usame bin Ladin'e adaleti götürdüklerini' belirtti.

Ancak bu süre içinde terörle ve teröristlerle yüzleşmeye devam ettiklerini dile getiren Obama, "El Kaide ve IŞİD gibi teröristlerle aralıksız şekilde mücadele ediyoruz ve ülkemizi güvende tutabilmek için onları yok edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Terörün tek amacının Amerikan değerlerini terörize etmek olduğunu savunan Obama, bu yüzden teröristlerden hiçbir zaman korkmayacaklarını vurguladı. Teröre nasıl karşılık verdiklerinin çok önemli olduğuna işaret eden Obama, "Bizi bölmeye çalışanlara asla teslim olmayacağız" dedi.

ABD'deki çeşitliliğin ve farklılıkların Amerikan toplumunun özü olduğunu kaydeden Obama, ülkeyi bu zenginliğin dayanıklı kıldığını belirtti. 11 Eylül saldırılarında, terör saldırılarının sorumlusu gösterilen 19 hava korsanı ile uçaklardaki ve yerdeki 2 bin 974 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Haber Ara