Dolar

32,3811

Euro

35,0435

Altın

2.326,11

Bist

9.128,31

10 Eylül‘de, Almanya’nın her yerinde sirenler çalacak

Almanya’da 1990 yılından bu yana ilk kez ülke çapında test alarmı verilecek. Saat 11’de Almanya genelinde tam iki kere siren çalacak. Uyarı günü artık her yıl eylülün ikinci perşembesi gerçekleşecek.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-05 11:49:01

10 Eylül‘de, Almanya’nın her yerinde sirenler çalacak

Almanya'da 1990 yılından bu yana ilk kez ülke çapında test alarmı verilecek. Saat 11'de Almanya genelinde tam iki kere siren çalacak. Uyarı günü artık her yıl eylülün ikinci perşembesi gerçekleşecek.

Uyarı Günü çerçevesinde 10 Eylül 2020 tarihinde  Almanya'da yüksek perdeden siren sesi duyulacak. Ancak bu bir gerçek afet uyarısından çok deneme.
Her iki Almanya'nın birleşmesinden bu yana ilk kez test alarmı kapsamında ülke çapında sirenler çalacak.  

2020 Uyarı Günü'nü düzenleyen Bonn'daki Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, günün amacı Almanya'daki insanları acil durumlarda uyarılar hakkında bilgilendirmek.

Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) haber portalında yer alan habere göre, 10 Eylül 2020 Perşembe günü  saat 11.00'de Almanya'nın her yerinde sirenler çalacak. İki kere siren çalacak ve her biri birer dakika sürecek. İlk uyarı sireni diğeri ise uyarının sona erdiğini bildiren siren olacak. Uyarı uygulamaları, radyo, televizyon ve sosyal medya aracılığıyla gerçekleşecek .

DİĞER UYARI SİSTEMLERİ DE...

Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesine göre, "tüm uyarı cihazlarının" Almanya çapında uyarı gününde sadece sirenlerle değil diğer uyarı sistemleri de teknik olarak test edilecek. 

Öte yandan Werne gönüllü itfaiye teşkilatından yapılan açıklamaya göre, 1990'ların başına kadar, başlangıçta nüfusu olası hava saldırılarına karşı uyarmak amacıyla ülke çapında bir federal siren ağı mevcuttu ancak “Soğuk Savaş” ın sona ermesinden sonra bu siren ağı federal hükümet tarafından terk edildi. Sirenler belediyeler devraldı.

Söz konusu federal daireye göre, ülke çapındaki uygulama yangınlar, radyoaktif radyasyonun meydana gelmesi, elektrik kesintileri, deprem veya sel gibi doğal afetler dolayısıyla yapılsa da özel durumlarda NINA uyarı uygulaması üzerinden koronavirüs gibi patojenlere karşı da uyarıda bulunuyor.

Kaynak: artı49

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara