Dolar

32,3354

Euro

35,0968

Altın

2.239,06

Bist

8.717,97

10 bin asker TSK'ya geri dönüyor

Genelkurmay, kumpasla ordudan ayrılmak zorunda kalan ya da atılan subay, astsubay ve uzman erbaş 10 bin askerin geri dönüşü için görüşmelere başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-02 19:25:20

10 bin asker TSK'ya geri dönüyor

'FETÖ' kumpasıyla TSK'dan 'Disiplinsizlik' nedeniyle atılan 5 bin Harp Okulu öğrencisi, İzmir'de yürütülen sözde Askeri Casusluk davası mağduru bin öğrenci ile çeşitli tarihlerde ilişiği kesilen dört bin subay, astsubay ve uzman erbaş hakkında dönüş için titiz bir çalışma yürütülüyor.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından birliklere gönderilen yazıda, 'FETÖ' mağduru subay, astsubay ve uzman erbaşlarla ilgili bilgi istendi. Yazıda, özetle "Birliğinizde yapılan araştırmalar neticesinde bu sebeplerle ilişiği kesilen ve kanunun çıkmasını mütakip meslekten çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen, laput sözleşmesini kendisi fesh eden subay, astsubay ve uzman erbaşların itiraz etmesi durumunda bilgi verilmesi arz olunur" denildi.

Çalışmanın doğru ve yerinde bir girişim olduğunu belirten Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KumpasDer) Başkanı Ahmet Zeki Üçok, "Bu 'FETÖ''cü alçaklar çok sayıda vatanına, milletine bağlı askerin hayallerini yıktı. İntihar edenler, aileleri perişan olan yüzlerce insan var. TSK'dan kumpasla atılanlar için TBMM'de siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yapmıştık. TSK'da genç subay açığı var. Sürecin hızlandırılması önemli bir adım" dedi.

'FETÖ''nün GATA'daki yapılanmayı bir sopa gibi kullandığına dikkat çeken Üçok, tüm askeri okullardan TSK'ya girenlerin yüzde 70'inin bu alçaklardan oluştuğunu belirterek "Hepsi tek tek temizlenmeli. GATA'da sağlık nedeniyle onlarca pilot ordudan atıldı. 'FETÖ', GATA'yı bir sopa gibi kullanıp çocukların hayallerini söndürdü" diye konuştu.

'EMİR VERİNCE FEDA EDECEKSİN'

TSK'da üsteğmen olarak görev yaparken 'Akıl sağlığı yerinde değil' raporuyla malulen emekli edilerek 2010'da ordudan atıldığını belirten Nuri Örcün ise şunları söyledi:

"Devlet organlarını aşağılamak suçundan beni mahkemeye verdiler. Onların devlet dediği şey Fetullahçı devlet. Bir plan hazırlıyor, ona göre her şeyi yapıyorlar. GATA bana önce 'Herhangi bir psikiyatrik rahatsızlığı yoktur, görevine devam edebilir' diye rapor verdi.

Sonra beni Hava Kuvvetleri Personel Daire'den bir albay çağırdı. 'Arkadaş kabul edersen biz seni bir yere yerleştireceğiz, yeni Türkiye'de sen olacaksın. Ama biz emir verdiğimiz vakit kendini feda edeceksin, adını yaşatacağız. Biz seni Genelkurmay Başkanlığı'na yerleştireceğiz, Hava Kuvvetleri'ne yerleştireceğiz, personel dairesi bizde... Ama emir verdiğimiz vakitte emrimizi yapacaksın. Sizin hayatınız mahvolmuş, sizi kurtaracağız' dedi. Kabul etmeyince benimle uğraştılar."

Kaynak: Sabah

Haber Ara