Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

10. Azerbaycan Uluslararası Eğitim Fuarı başladı

Azerbaycan'da geleneksel hale gelen Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türk Üniversiteleri yoğun ilgi gördü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 13:52:59

10. Azerbaycan Uluslararası Eğitim Fuarı başladı
Azerbaycan'da geleneksel hale gelen Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türk Üniversiteleri yoğun ilgi gördü.

Bakü Expo Merkezi'nde bu yıl 10'cusu düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Eğitim Fuarı'na 14 ülkeden 118 firma katılıyor. Fuarın açılış konuşmasında Eğitim Bakanlığı'nın desteği ve katılımı ile düzenlendiğini vurgulayan Eğitim Bakanı Yardımcısı Ceyhun Bayramov, "Bu fuar, eğitim alanında gerçekleştirilen en büyük fuardır. On binlerle öğrenci fuarda önde gelen yüksek eğitim kurumlarının temsilcileri ile iletişim kurarak kabul süreci, kabule daha iyi hazırlık, belge alımı süreci ve diğer konularda onları ilgilendiren sorulara cevap bulmak imkanı kazanacaklar" ifadelerini kullandı.

Uluslararası eğitim kurumlarıyla Bakü'de yakından tanışma fırsatı yakalayan yerli ve yabancı öğrenciler, stant temsilcilerinden geniş bilgi alma fırsatı buldu. Başta Türkiye, Almanya, Letonya, Litvanya, Polonya, Macaristan ve diğer ülkelerden katılan firmaların, lisans, yüksek lisans, doktora, eğitim seminerleri, liseler, dil kursları ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor. Türkiye, Polonya ve Litvanya milli stantlarla öğrencilerin karşısına çıktı. Öğrencilerin özellikle Türk Üniversitelerine ilgisi büyüktü.

Öğrencilerin gösterdiği ilgiden memnun kalan Sakarya Üniversitesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Neriman Kanbur, "Yurtdışı fuarlara katılmaya öncelik gösteriyoruz. Azerbaycan'da öncelikli alanlarımızın başında geliyor. Tek millet olduğumuzdan bizim için ayrı bir özelliği var. Standımıza bu yılki katılım çok güzel memnunuz. Devlet Üniversiteleri yabancı uyruklu öğrencilerden ilave eğitim ücreti almadığı için ayrıca bir yoğunluğumuz var. Bundan da gayet memnunuz" diye konuştu.

"Study In Turkey" Genel Koordinatörü Caner Otrakçı, "10. Azerbaycan Eğitim Fuarı'na 9 üniversite ile katıldık. Azerbaycanlı öğrencilerden her zaman olduğu gibi yine yoğun bir ilgi var. Azerbaycan bizim en önemli destinasyonlarımızdan biri. Yılda yaklaşık 12 binin üzerinde öğrenciyi Türkiye'de ağırlıyoruz. Yüksek öğretindeki işbirliği çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Bu fuarda olmaktan memnunuz ve verimli bir fuar geçiyor" diye konuştu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Çengel, "Azerbaycan'daki, dost ülkedeki, komşu ülkedeki fuara katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Azerbaycanlı öğrencilere hizmet etmekten, onları ülkemize davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizin ana amacı, üniversite özel sektör işbirliğini sağlamak ve gelecek nesillere daha verimli, daha kapsamlı, daha donanımlı eğitimler vererek bir gençlik yaratmaktır. Bu açıdan yine burada bulunmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade temek istiyorum" dedi.

10. Azerbaycan Uluslararası Eğitim Fuarı, 9 Ekim'e kadar kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara