Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

1 Kasım ulusal yas ilan edildi

Rusya'ya ait yolcu uçağının Sina Yarımadası'nda düşmesi sonucu aralarında Pskov kentinin vali yardımcısı ve eşinin de olduğu 224 kişi öldü. Rusya'da yarın ulusal yas ilan edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 20:51:53

1 Kasım ulusal yas ilan edildi

AA'nın haberine göre: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 224 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından 1 Kasım'da ulusal yas ilan etti. 

Kremlin Sarayından yapılan açıklamada, Putin'in Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağında 224 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 1 Kasım'ın ulusal yas günü ilan edilmesi için kararname imzaladığı bildirildi.

Rus Hava Yolu Şirketi Kolavia'nın (Metrojet) verilerine göre, Şarm El Şeyh-St. petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-320 tipi uçakta, 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Kazada, uçakta bulunan 224 kişiden kurtulan olmadığı belirtildi. Yolcular arasında Pskov kenti Vali Yardımcısı Aleksandr Kopılov ve eşinin de olduğu ifade ediliyor.  

Haya yolu şirketi, yolcu listesini de basınla paylaştı. 

Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un olayı yerinde incelemek üzere uçakla Kahire'ye gittiği bildirildi. Uçağın düşüş nedeniyle ilgili henüz bilgi verilemezken, Rusya Soruşturma Komitesi soruşturma başlattı.

Düşen uçak 18 yılık 

Rus basınında yer alan haberlere göre, Mısır'da düşen Rus uçağı, ilk uçuşunu 9 Mayıs 1997'de gerçekleştirdi. Uçağın daha önce, iniş sırasında kuyruğunun yere sürtmesi neticesinde uzun süre tamirde kaldığı ifade edildi. 

Uçağın pilotlarının, daha önce bir kaç kez motorda sorun olduğu gerekçesiyle başvuruda bulunduğu da iddia edildi. 

Enkazdan en az 75 kişinin cesedini çıkarıldı

İlk yardım ekipleri şu ana kadar Sina'da düşen Rus uçağının enkazından aralarında çocukların da bulunduğu en az 75 kişinin cesedini çıkardı.

Uçağın düştüğü alanın coğrafi şartları ve cesetlerin geniş bir alana dağılmış olması nedeniyle kurbanların bazılarına ulaşılmasında zorluk yaşandığı belirtildi.

Putin'den talimat 

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus uçağının düşme nedeninin araştırılması için devlet komisyonu kurulması yönünde talimat verdi.

Başbakan Dmitri Medvedev başkanlığındaki komisyon, araştırmalarını Mısırlı yetkililerle birlikte yürütecek.

Putin, Olağanüstü Haller Bakanı Vladimir Puçkov'a da olay yerinde araştırma yapmak üzere bir an önce Mısır'a ekip gönderilmesi talimatını verdi. 

Araştırma komitesi oluşturuldu

Mısır Başsavcısı Nebil Sadık da "Sina'da düşen uçağın enkazından çıkarılan cesetlerin en kısa sürede otopsilerinin tamamlanması ve ülkelerine gönderilmeleri için Kahire'deki Rus Büyükelçiliğine teslim edilmesi" için talimatı verdi.

Sivil Havacılık Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, olayın araştırılması için özel bir komite oluşturulduğunu ve komitenin derhal Ariş'e gitmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. 

Haber Ara