Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

1 Kasım Genel Seçimi

1 Kasım Genel Seçimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 22:36:20

1 Kasım Genel Seçimi
AK Parti'nin milletvekili genel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre tek başına hükümet kurma çoğunluğunu elde etmesi dolayısıyla partililer, Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'da kutlama yaptı.

AK Parti Rize İl Başkanlığında bir araya gelen partililer, kesin olmayan sonuçlara göre 3 milletvekilliğinin kazanılmasının ardından ülke genelindeki sonuçları bekledi.

Türkiye genelindeki sonuçların tek başına iktidar için yeterli olmasının ardından partililer büyük sevinç yaşadı. Atatürk Caddesi'nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na gelen partililer, havai fişek atarak, kemençe eşliğinde horon oynadı. Partililer, Türk bayrağı, parti flaması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini taşıdı.

Uzun araç konvoyları oluşturulan kentte, kutlamalara AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak ve Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da katıldı.

- Trabzon

Ülke ve il genelindeki sonuçların ardından AK Parti İl Başkanlığı önüne gelen partililer, ellerindeki parti flamaları ve Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

Uzun araç konvoyları da oluşturulan kentte, havai fişek gösterilerinin ardından bazı partililer yöresel sanatçı Ahmet Akyüz'ün şarkıları eşliğinde horon oynadı.

- Gümüşhane

Karaer Mahallesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, Belediye Başkanı Ercan Çimen'in de katılımıyla davul ve zurna eşliğinde horon oynadı.

Havai fişek gösterisinin de yapıldığı kutlama sırasında, "Rabia" işareti yapan topluluk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti lehine slogan attı.

Kesin olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, parti binasına gelen milletvekili adayları Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş'ı, Başkan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ve vatandaşlar karşıladı.

Akgül, burada yaptığı konuşmada, bürokratik hayatında hiçbir hemşehrisini ilçesi ya da siyasi partisi konusunda ayrıma tabi tutmadığını belirterek, bundan sonraki siyasi hayatında da ayrım yapmayacağını söyledi.

Konuşmasına, Şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Gençliğe Hitabe" adlı şiirindeki "Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es" dizeleriyle başlayan Pektaş, "Bu, kesin bir zaferdir, zaferimiz kutlu olsun. Biz dün, 'Bu seçim yüzyılın seçimi olacak' dedik. Türkiye'nin her tarafından gelen haberler, inşallah bu seçimin yüzyılın seçimi olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Sevinç gösterilerinde bulunan ve çeşitli sloganlar atan partililer, Pektaş'ın, Şair Arif Nihat Asya'nın, "Dua" adlı şiiri okumasının ardından dağıldı.

- Ordu

AK Parti Ordu İl Başkanlığı önünde bazı partililer tarafından havai fişek atıldı, bazı partililer ise müzik eşliğinde oyun oynayarak halay çekti.

Bir grup motosiklet sürücüsü de parti önünde gösteri yaptı.

- Bayburt

Bayburt'ta da kesin olmayan sonuçlara göre 2 milletvekilliğini de kazanan AK Parti'li seçmenler, Cumhuriyet Caddesi'nde araç konvoyu oluşturdu.

Grup, Türk bayrakları, AK Parti flamaları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterlerini taşıdı.

Konvoya çok sayıda araç ve partilinin katıldığı gözlendi.

Haber Ara