Dolar

32,5733

Euro

34,6669

Altın

2.520,86

Bist

9.524,59

1 Kasım'da zırhlı araçla mı oy taşınacak?

1 Kasım seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla yaptığı 'seçim güvenliği' açıklamasının ilk sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 10:49:10

1 Kasım'da zırhlı araçla  mı oy taşınacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran sonrası sıklıkla tekrarladığı "seçim güvenliği" açıklamalarına dün bir yenisini daha ekledi. TRT1'e canlı yayın konuğu olan Erdoğan, 7 Haziran Genel Seçimlerinde seçim güvenliği noktasında sıkıntılar yaşandığını ileri sürerek, "Seçim güvenliği noktasında alınan bütün tedbirlere rağmen terör örgütü oralarda sızma hareketlerini yapmak suretiyle, belli yerlere, belli kanallarla tehditlerini yapmak suretiyle başta muhtarlar olmak üzere bu tehditlerle oradaki sandık kurullarında kurdukları otoriteyle ne yazık ki bir çok yerlerde, köylerde, mezralarda, mahallelerde tehditle oyların kendi destekledikleri siyasi partiye gittiğini tespit ettik" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından bugün Yeni Şafak'ta yer alan habere göre AK Parti 1 Kasım seçimleri öncesi yeni bir hazırlığa başladı. Habere göre seçim günü MİT, Jandarma ve Emniyet koordineli hareket edecek. Seçim günü görevli güvenlik güçleri sayısının arttırılması beklenirken haberde "Özel motorlu ve yaya devriyeler hazır olacak. Bazı seçim bölgelerinde oy torbalarının intikali sırasında gerektiğinde zırhlı araçlardan ve helikopterlerden yararlanılacak" denildi.

 

Haber Ara