Dolar

32,5173

Euro

34,8789

Altın

2.431,61

Bist

9.771,29

1. Avrupa Oyunları

1. Avrupa Oyunları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 19:38:26

1. Avrupa Oyunları
1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) serbest güreş dalında bronz madalya kazanan bayan Türk sporcular Merve Kenger ve Elif Jale Yeşilırmak madalya sevinçlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Moldovalı rakibi Natalia Budu'yu tuşla yenerek 53 kiloda bronz madalya kazanan Merve Kenger, madalya kazandığı için mutluluğunu dile getirerek daha önce de gençlerde dünya ikinciliğinin bulunduğunu bildirdi.

Azerbaycanlı seyircilere destek için teşekkürlerini sunan Merve, kendisine yapılan dualar sebebiyle Türk halkına da şükranlarını sundu.

İleride şampiyon olmayı hedeflediğini belirten Merve, "Önümüzde dünya şampiyonası var. Orada ilk beşe girerek Olimpiyatlara vize almak istiyorum. Arkadaşlarımla beraber çok çalışmıştık. Birçoğu sakatlıklarından dolayı kaybetti. Bazıları da son saniyelerde yenildi. Bir türlü madalya nasip olmadı. Bugün biz şeytanın bacağını kırdık" dedi.

Son maçında Belaruslu Anastasiya Huchok'u 3-1 yenerek bronz madalya almaya hak kazanan 58 kiloda milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak ise Bakü'ye altın madalya için geldiğini, bu sebeple buruk sevinç yaşadığını söyledi.

Ufak sakatlık yaşadığını ve iyi mücadele edemediğini ifade eden Elif, "Şükürler olsun ki son maçımda kazandım ve bronz madalya aldım. Hedefim dünya şampiyonasında iyi netice göstererek Olimpiyatlara vize almak. Her şey yolunda giderse bu hedefime ulaşacağım. Azerbaycanlı seyircilere teşekkür ederim. Beni çok desteklediler" şeklinde konuştu.

Haber Ara