Dolar

32,3278

Euro

35,0558

Altın

2.295,33

Bist

9.012,79

Zonguldak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4. Olağan toplantısı

Zonguldak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2016 yılı 4. Olağan toplantısını yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 12:55:43

Zonguldak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4. Olağan toplantısı
Zonguldak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2016 yılı 4. Olağan toplantısını yaptı.

Zonguldak Vali Vekili Ahmet Karakaya Başkanlığında toplanan Kurulda; Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2016 yılı ilk 9 aylık faaliyetleri ile İl İstihdam ve Meslek Eğitim Yürütme Kurulu raporunun değerlendirilmesi yapılarak Kurul üyelerinin görüş ve önerilerine yer verildi.

Toplantı Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Karakaya'nın açılış konuşması ile başladı. Karakaya; konuşmasında istihdamın önemine vurgu yaparak, İş Kurumu İl Müdürlüğünce tespit edilen açık işlerin karşılanabilmesine esas olmak üzere Merkez ve ilçelerde meslek eğitim kurslarına ağırlık verilerek kalifiye eleman sayısının çoğaltılması için gerekli tedbirlerin alınması yönünde çalışmaların hızlandırılması konusuna değindi.

Toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu'nun 9 aylık kurum faaliyetlerini içeren raporu Kurula sunmasıyla devam etti. Toplantıda; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Alt Kurulu olan Yürütme Kurulu Ekim ayı değerlendirme raporu görüşüldü. Söz konusu raporda değinilen Halk Eğitim Müdürlüklerinin teklif ettiği; Dekoratif Ev Aksesuarı, Bindallı Üç Etek Yapımı, Çocuk Bakım Elemanı, Kadın Üst Giysi Dikimi elemanı mesleklerinin 2016 yılı açılabilecek meslekler listesine eklenmesi gerektiği kararlaştırıldı.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğünce teklif edilen çeşitli okullardaki alan/dal açma kapatma teklifleri değerlendirildi.

Haber Ara