Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Ziraat Bank'in hedefi Bosna Hersek'te kalici olmak

Ziraat Bank'in hedefi Bosna Hersek'te kalici olmak

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 13:09:03

Ziraat Bank'in hedefi Bosna Hersek'te kalici olmak
KAYHAN GÜL - Ziraat Bankasının Bosna Hersek'teki iştiraki Ziraat Bank Bosna Hersek, 1997 yılından itibaren faaliyet gösterdiği ülkede kalıcı olmayı hedefliyor.

Bosna Hersek'teki bankacılık sektörünün ilk beşinde yer almayı, bölgede yaygın, güvenilir ve kaliteli hizmetler veren bir bankayı teşkil eden "bölgesel güç" unvanını kazanmayı amaçlayan Ziraat Bank Bosna Hersek, son yıllarda açtığı şubeler ve yaptığı yatırımlarla ülkedeki etkisini arttırmaya devam ediyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Ziraat Bank Bosna Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş, şu an itibarıyla ülke genelinde 28 şubeye sahip olduklarını, açacakları yeni şubelerle bu sayıyı arttırmak istediklerini belirtti.

Akbaş, 15 Şubat'tan itibaren başkent Saraybosna'daki yeni hizmet binasında faaliyet göstermeye başlayacaklarını aktararak, "Bu, bizim Bosna Hersek'teki üçüncü binamız. Her 10 yılda bir binamızı büyüterek değiştirdik. Bu binamız da bizim önümüzdeki 50 yıllık süre içerisindeki ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bir bina. (Bina için) Yaklaşık olarak 15 milyon avro harcama yaptık" diye konuştu.

Yaklaşık 12 bin metrekarelik, 15 katlı yeni hizmet binasının hem banka hem de Bosna Hersek için büyük bir yatırım olduğunu vurgulayan Akbaş, "Bosna Hersek hem bankamız hem de devletimiz için önemli bir ülke. Bosna Hersek ile çok ciddi tarihsel bağlarımız var. Yaklaşık 450 yıl beraber yaşadık. Uzun bir zamandır da bağımız kopuk olmasa da mesafeliydi ama bundan sonraki süreçte Ziraat Bankası olarak büyümeye devam edeceğiz. Aramızdaki tarihsel bağların ekonomik olarak da güçlendirilmesi noktasında ciddi katkıda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Akbaş, Bosna Hersek'te kalıcı olmak istediklerine dikkati çekerek, "Bu bina da bunun bir göstergesi. Atalarımız burada 450 yıl kaldılar. Biz de banka olarak uzun yıllar bu ülkeye hizmet etmek, katkıda bulunmak istiyoruz. Bu konuda iyi niyetli ve samimiyiz. Ciddi hizmetlerimiz var ve bunu devam ettireceğiz" dedi.


- Kredi hatlarına yoğun ilgi


Türkiye'nin, Bosna Hersek ekonomisinin güçlendirilmesi ve savaş sırasında yerinden edilmiş insanların geri dönüşlerinin sağlanması için sağladığı iki kredi hattına değinen Akbaş, 2012 yılında tahsis edilen 100 milyon avroluk ilk kredi hattının yaklaşık yüzde 95'inin, 50 milyon avroluk ikinci kredi hattının ise yüzde 30'unun kullandırıldığını söyledi.

Akbaş, yeni hizmet binasının bu kadar büyük ve ciddi bir yatırım olmasının da Bosna Hersek'e verdikleri önemi gösterdiğini dile getirerek, "Ziraat Bankası olarak bundan sonraki süreçte ciddi şekilde yatırım yapmaya, ülke ekonomisini desteklemeye devam edeceğiz. İyi, ciddi ve önemli hizmetlerimiz devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.


- İstihdama katkısı artıyor


Ziraat Bank Bosna Hersek'in 3 yıl önce 150 çalışanı bulunduğunu, bugün ise bu sayının 270'e çıktığını anlatan Akbaş, açacakları yeni şubelerle bu yıl 300 personele ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Akbaş, yeni hizmet binasıyla ülkede yeni iştirakler kurmayı hedeflediklerini, önümüzdeki dönemde kurmayı planladıkları leasing (finansal kiralama) ve sigorta şirketleriyle hem istihdamın arttırılması noktasında hem de ülke ekonomisinin çeşitlendirilmesi noktasında katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Banka olarak özellikle son üç yıl içerisinde ciddi bir atılım yaptıklarını vurgulayan Akbaş, 28 bankanın faaliyet gösterdiği Bosna Hersek'te 16'ncı sıradan 8'inci sıraya yükseldiğini de sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara