Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Zimbabve'de lideri eleştirmek yasaklandı

Zimbabve lideri Robert Mugabe, kendisini eleştiren istiklal savaşı gazilerinin ağır cezaya çarptırılacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 12:49:53

Zimbabve'de lideri eleştirmek yasaklandı

Başkent Harare'deki iktidar partisi ZANU-PF merkez binasında binlerce partiliye seslenen 92 yaşındaki Mugabe, kendisini "diktatör ve bencil" olarak niteleyen Zimbabve Ulusal İstiklal Savaşı Gazileri Vakfı üyelerinin ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.

Vakfın, içine sızan dış güçlerin etkisi altına girdiğini ileri süren Mugabe, kendisini eleştiren açıklamayı hazırlayanlar hakkında soruşturma açıldığını ve vakıf idarecilerinin değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

İktidardan ayrılmayacağını belirten Mugabe, "Partim benden hizmet istediği sürece ve benim de ömrüm ve enerjim oldukça devam edeceğim." diye konuştu.

Zimbabve'de 36 yıldır iktidarda olan Mugabe yönetimi, kötüleşen ekonomi, yolsuzluk iddiaları ve insan hakları ihlalleri suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.

Ülkede Evan Mawarie adlı bir rahip bu ay başından beri iktidar karşıtı sivil itaatsizlik eylemlerini yönlendiriyordu. Güvenlik güçleri Rahip Mawarie'i 12 Temmuz'da gözaltına almış, 13 Temmuz'da serbest bırakmıştı.

Mugabe ilk defa geçtiğimiz salı günü sivil itaatsizlik eylemlerini destekleyenleri eleştirmiş, ''Eğer Zimbabwe'de yaşamaktan memnun değilseniz ülkeyi terk edin." ifadesini kullanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara