Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

'Zalimler olduğu müddetçe Mavi Marmara yoluna devam edecek'

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan Çiğdem Topçuoğlu, gemide bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, 'Bu gemi insanlık adına yolcuğuna devam ediyor.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 16:48:59

'Zalimler olduğu müddetçe Mavi Marmara yoluna devam edecek'

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunanlar arasında yer alan Çiğdem Topçuoğlu, gemide bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu gemi insanlık adına yolcuğuna devam ediyor. Zalimler olduğu müddetçe Mavi Marmara gemisi yoluna, karada, havada, denizde, nerede olursa olsun devam edecektir inşallah." dedi.

Topçuoğlu, 6 yıl önce Gazze'deki ablukayı kaldırmak için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde birçok ülkeden gelen yaklaşık 600 kişiyle Akdeniz'e açıldıklarını, uluslararası sularda İsrail askerlerinin gemiye saldırdığını ve bu saldırıda eşi Çetin Topçuoğlu'nun hayatını kaybettiğini anımsattı.

Tarihe damgasını vuran gemilerin olduğunu belirten Topçuoğlu, "Tarih yazan gemiler vardır. Mavi Marmara da aynı 'Nuh'un Gemisi' gibi tarihe damgasını vurmuş bir gemidir. Bu geminin içerisinde olmaktan son derece mutluyum ve bu gemi hala insanlık adına yolcuğuna devam ediyor. Zalimler olduğu müddetçe Mavi Marmara gemisi yoluna, karada, havada, denizde, nerede olursa olsun devam edecektir inşallah." şeklinde konuştu.

Mavi Marmara'nın hak ile batılın ayrılma noktası olduğuna dikkati çeken Topçuoğlu, herkesin eteğindeki taşları döktüğünü, dilindeki yanlışlıkları ortaya sunduğunu dile getirdi.

Topçuoğlu, "Bizim otoritemiz Allah'tır. Biz, ondan izin aldık ve o şekilde yola çıktık." ifadesini kullandı.

MAVİ MARMARA'YA SALDIRI DAVASI

Topçuoğlu, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen ay 11. duruşması görülen Mavi Marmara'ya saldırı davasının istedikleri şekilde sonuçlanacağına inandıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle istediğimiz sonuç çıkacak inşallah. Çünkü biz, kenetlenmiş bütün halinde hareket ediyoruz. Gücümüzü önce Allah-u Teala'dan alıyoruz, arkasından da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize vermiş olduğu bir sözü var. Ondan dolayı bu dava çok güzel bir şekilde, güzel bir yere doğru gidiyor inşallah."

Topçuoğlu, geminin yola çıktığı 31 Mayıs 2010'dan bir gün önce oğlu Aytek Topçuoğlu'nun rüyasında kargaşa ve olayları gördüğünü söyledi. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara