Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Yurtta kis

Yurtta kis

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 13:33:29

Yurtta kis
Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü Bitlis'te karla mücadele ekipleri, yoğun bir çalışma yürütüyor.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, hava sıcaklığının sıfırın altında 25'e kadar düştüğü bölgede kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmaya çalışıyor.

Ekiplerin dondurucu soğuğa rağmen gece gündüz demeden yürüttüğü yol açma çalışmaları bölge halkının takdirini topluyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Kerim Sönmez, yaptığı açıklamada, kar yağışından bu yana 11 bin 817 kilometre yol açtıklarını anlattı.

Karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Sönmez, şöyle konuştu:

"İl merkezi ve ilçelerimize bağlı 348 köyde karla mücadele çalışması yürütmekteyiz. 1,5 ayda 11 bin 817 kilometre yol açtık. Bazı köylerimizin yolunu 3 defa açmışız. Çalışmalarımızı çift vardiya şeklinde yürütüyoruz. 112 Acil Servisi ile koordineli çalışarak, buradan gelen çağrılar doğrultusunda çalışmalarımıza önem veriyoruz. Köyde mahsur kalan hastalar bizim için önem arz ediyor. İhbar gelen köyün yolunu hemen açarak hastaya ulaşıyoruz."

Gece vardiyasındaki personelin sıfırın altında 20 ile 25 derecede karla mücadele çalışması yürüttüğünü anlatan Sönmez, buna rağmen ekiplerin çalışmalarına özveriyle devam ettiğini dile getirdi.

Özellikle grup köy yollarına ve nüfus yoğunluğu olan köylere önem verdiklerini kaydeden Sönmez, "Ulaşımın kolaylıkla sağlanması için bütün köy yollarımızı açık tutmaya çalışıyoruz. Fakat asılsız ihbar bizi çok meşgul ediyor. Bundan dolayı karla mücadele çalışmalarımızda aksaklıklar meydana geliyor. Muhtar ve vatandaşlarımızın asılsız ihbarlarda bulunmamalarını rica ediyoruz" dedi.

- "Devletimiz her zaman yolumuzu açıyor"

İçgeçit köyü sakinlerinden Ali Güçlü, karla mücadele ekiplerinden memnun olduklarını belirterek, "Yolumuz her zaman açık. Müracaat etmeden ekipler yolumuzu açıyor. Devletimiz her zaman yolumuzu açıyor. Allah razı olsun" diye konuştu.

Kayabaşı köyü muhtarı Mehmet Yaman da yoğun kar ve tipiye rağmen köy yollarının ekiplerin sayesinde sürekli açık olduğunu kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara