Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Yunus Emre Enstitüsü, Pendik ve Kispest belediyeleri arasında

Yunus Emre Enstitüsü, Pendik ve Kispest belediyeleri arasında kültürel iş birliği protokolü imzalandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 17:54:44

Yunus Emre Enstitüsü, Pendik ve Kispest belediyeleri arasında
Türk ve Macar dostluğunu pekiştirmek için Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Pendik ve Kispest belediyeleri kültürel iş birliğine gitti.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, protokol imza töreninde, Pendik ve Kispest belediyeleri arasındaki iş birliğinin örnek olduğunu belirterek, 'Kardeş şehir ilişkilerini kağıt üzerinde bırakmayıp, birçok faaliyetle zenginleştiren Pendik ve Kispest belediyelerinin ilişkisini takdirle izliyorum. Kispest, Budapeşte'nin güzel bir semti. Geçen sene Atatürk'ü anma törenini oradaki parkta düzenledik.' dedi.

Fakılı, Macar öğrencilerin Türk büyükelçiliğini ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda, Türkiye ve Macaristan ilişkilerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, 'Kispest'in birçok belediye ile kardeş şehir protokolü var ama coğrafi olarak en uzak kardeş şehir Pendik olmasına rağmen en yoğun ilişkilerimiz Pendik ile. İnsanlar önyargı ve yabancı düşmanlığından bahsediyor. Ben şahsen kardeş şehir programlarının, insanlara birbirinin kültürünü daha yakından tanıma fırsatı sağlayacağını ve bununla ön yargıları ortadan kaldıracağına inanıyorum.' diye konuştu.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, yerel yönetimlerin ilişkilerinin ülkeler arası iş birliğine önemli katkılarda bulunduğunu ifade ederek, 'Asıl amacımız, bölge ve şehrimizde yaşayan insanları başka ülkelerde yaşayanlarla kaynaştırarak dünyadaki dostluğa ve barışa yerel anlamda katkı sağlamak.' ifadesini kullandı.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül ise Pendik ve Kispest'in yaptığı programlar aracılığıyla birçok Macar vatandaşının Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğuna işaret ederek, 'Bugün imzalayacağımız protokolle üç kurum birlikte Türk ve Macar kültürüne yönelik ortak faaliyetleri yapabilme imkanına kavuşacağız." dedi.

Haber Ara