Dolar

32,5860

Euro

34,7758

Altın

2.509,51

Bist

9.693,46

Yunanistan'da parti liderleri toplandı

Yunanistan'da parti liderleri toplandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 16:05:09

Yunanistan'da parti liderleri toplandı
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, siyasi parti liderlerine birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak Yunan halkının kalıcı çözüm için referandumda hükümete verdiği göreve destek istedi.

Yunanistan'da referandumdan "Hayır" kararı çıkmasından sonra, ülkenin siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos başkanlığında toplandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Başbakan Çipras, devam eden toplantıda, siyasi parti liderlerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Çipras, siyasi parti liderlerinden, Yunan halkının kalıcı çözüm için referandumda açık ve net olarak hükümete verdiği göreve destek istedi.

Öte yandan, siyasi parti liderleriyle yapılan toplantıya bir süre ara verildiği, Cumhurbaşkanı Pavlopulos ve Başbakan Çipras'ın bu sırada Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüştüğü belirtildi. Çipras'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde yarınki Avro Bölgesi liderler toplantısında Yunan hükümetinin yeni teklifini sunacağını ilettiği öğrenildi. Aleksis Çipras, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de telefonda görüşmüştü.

Avro Bölgesi maliye bakanlarının salı günü Brüksel'de toplanarak Atina'dan gelecek teklifi değerlendireceği bildirildi.

Haber Ara