Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Yunanistan'da ilk istifa

Yunanistan Avrupa'nın nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulların hükümet tarafından kabul edilip edilmemesini oyladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 23:47:34

Yunanistan'da ilk istifa

GPO, Metron Analysis ve MRB şirketlerinin anket sonuçlarına göre sandıktan "hayır" oyu çıkması olası görünüyor. Bu anketlere göre "hayır" oyları yüzde üç civarında bir farkla önde görünüyor. Anketler Yunanistan'daki seçim yasakları nedeniyle sandıkların kapanmasından sonra açıklandı. Yunanistan Başbakanı Çipras referandumdan "evet" terihi çıkması halinde istifa edeceğini açıklamıştı.

OYLARIN YÜZDE 58'İ SAYILDI

Yunanistan'da bugün yapılan referandumda İçişleri Bakanlığı'nın şimdiye kadar açıkladığı sonuçlara göre oyların yüzde 58'i sayıldı. 'Hayır', yüzde 61,3, 'Evet' ise yüzde 38,7 olarak ölçüldü. Sandık başına gidenlerin sayısı ise yüzde 60,4 oldu.

İlk sonuçların gelmesi sonrasında Yunan vatandaşları Sintegma Meydanı başta olmak üzere kentin çeşitli yerlerinde kutlamalara başladı.

SAMARAS İSTİFA ETTİ

Resmi olmayan sonuçların ezici bir çoğunlukla "hayır" yönünde olmasından sonra muhalefette bulunan Yeni Demokrasi Partisi lideri Antonis Samaras istifa ettiğini açıkladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara