Dolar

32,3235

Euro

35,0720

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Yüksekova'daki çatışma

Yüksekova'daki çatışma

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 14:45:44

Yüksekova'daki çatışma
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 14 Ağustos'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Özata'nın cenazesi, gözyaşları arasında defnedildi.

Şehit Özata'nın cenazesi, sabah saatlerinde Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alınarak, merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Şehidi burada, 6 kardeşi kapının önünde asker selamı vererek karşıladı.

Cenazenin getirilişi sırasında şehidin şapkasını başına takan kız kardeşi Canan Özata, "Ağlamayacağız. Dimdik buradayız, herkes görsün" dedi.

Bu sırada Özata'nın yakınları, "Siz şehit bacısısınız. Tabii ki dimdik ayakta duracaksınız" ifadelerini kullandı.

Dualar eşliğinde baba evine alınan şehidin cenazesi, bir süre sonra tekbirler eşliğinde evde çıkarılarak, cenaze aracına konuldu. Şehidin annesi Cennet, "Ciğerim yandı ama ağlamıyorum. Bakın görün" dedi.

Şehidin naaşı daha sonra Musalla Mezarlığı'ndaki Namazgah'a getirildi.

Ayakta durmakta güçlük çeken anne Cennet Özata, burada "Çocuklarımı zor şartlarda büyüttüm. Birbirlerini hiç kırmazlardı. Büyük ağabeyleri ne derse o olurdu. Bana hiç yükleri yoktu. Saygıları vardı. Çok saygılılardı, çok sevgililerdi, kuzum, Mustafam. İyi edeceğim dediler, edemediler. Ne yapayım? Allah'tan gelen bir şey yapılmaz" dedi.

Acılı anneyi, kadın askeri görevli teselli etmeye çalıştı.

Konya Müftüsü Ali Akpınar kıldırdığı cenaze namazının ardından Özata'nın cenazesi, Konya şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanı sıra eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Ara